Обвиниха в сексуален тормоз учител в Пловдив

OFFNews Последна промяна на 20 април 2015 в 21:03 4978 2

Родители на ученици в ОУ „Захари Стоянов“ в Пловдив обвиниха в сексуален и физически тормоз двама учители – преподавателят по физическо възпитание Здравко Караджов и началният учител Ангел Теменугов.

Според родителите учителят по физическо често отправял нецензурни думи към ученичките и ги опипвал по краката. Началният учител пък посягал на буйните деца.

Родителите вече са събрали 180 подписа с искане двамата учители и директорката на училището Елена Щерева да бъдат уволнени.

Караджов и Теменугов отхвърлят категорично обвиненията в сексуален и физически тормоз.

„Искат смяна на ръководството и използват някои колеги, но с мен и Теменугов вече чашата преля. Долна манипулация от майките, нещата са изопачени“, подчерта Здравко Караджов пред БНТ, като допълни, че е учител в училището вече 27 години и недоумява защо точно сега се появяват пободни клевети.

Той се закани и да потърси правата си в съда.

Съпругата и дъщерята на Караджов са шокирани от обвиненията, силно изненадани са и част от родителите. От ръководството на училището също са категорични, че двамата учители имат безупречна репутация.

В Агенцията за закрила на детето са постъпили 3 сигнала от родители на ученици в ОУ „Захари Стоянов“ с дата 21 март. Никой от тях обаче не касае обвинения в сексуален или физически тормоз, а са за пропуски в образователния процес.

Главният инспектор в отдел Закрила на детето към Агенцията в Пловдив Мариана Стоянова обяви, че ДАЗД ще се самосезира по случая.

Едно такова обвинение обаче се доказва много трудно – трябва да се провери дали има други подобни сигнали и как се е действало, да се разговаря насаме с ученици, родители и учители, обясни тя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.04 2015 в 22:15

Истината е, че голяма част от родителите са абдикирали от задълженията си и ги прехвърлят върху учителите. Ако някога моите родители биваха привиквани в училище или пък класната решеше да си поговори с тях, аз изтръпвах, но осъзнавах вината си и си понасях последствията. Сега ако някой учител реши да сподели с родител, че детето му има поведенчески проблем или недай си боже успехът му куца, то този нещастен български учител направо ще го линчуват. Видите ли у-лите на нищо не ни учели децата, а пък те миличките много били старателни! Да , ама не - то с фуния не може да му го налееш в главата на детенцето, пък то по цял ден да митка из околните кафета или да виси във фейсбук.

21.04 2015 в 10:38

Какво значи "посягал"? Ако е ошамарил някое пишлеме само добро е направил. Днешните изродчета само това ще ги оправи.
До нас има училище, покрай което минавам поне два пъти дневно - ами то не знам училище ли е или зверилник?!...