Облачно и дъждовно време днес

OFFNews 06 септември 2014 в 08:25 3872 0

Преобладаващо облачно ще бъде времето над България днес, заради опасност от интензивни валежи е обявен жълт код в седем области на страната.

Това съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН пред bTV.

Жълтият код е в сила за Видин, Враца, Монтана, София Област, Ловеч, Пазарджик и Пловдив. В тези области по-интензивни ще са валежите през нощта срещу 6 септември и до обяд в съботния празничен ден.

Количества за денонощието ще са около 15-25 л/кв.м., локално до 40-50 л/кв.м. За останалата част от страната обявеният код е зелен.

През деня по-значителни количества се очакват в северозападните райони и западната половина на Горнотракийската низина, но с тенденция на отслабване. Над североизточните райони облачността ще се разкъса и намалее и там температурите ще са най-високи. Ще духа слаб източен, в източната половина от страната умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 27°.

Над планините ще бъде облачно, дъждовно и ще прегърми. По-значителни ще са явленията в западната половина на Стара Планина, в Рила и Пирин. Ще духа умерен и силен вятър от изток-югоизток.

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно облачно и ще превалява. След пладне над северното крайбрежие облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са около 24°– 25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови