Quantcast

Обявиха бедствено положение и в Бяла

OFFNews Последна промяна на 16 юли 2014 в 16:40 8320 4

Снимка bTV

Заради поройните дъждове в Бяла беше обявено бедствено положение. Това съобщи говорителят на община Бяла Христина Килисакиева, цитирана от „Фокус“.

Бедствено положение със заповед на кмета на общината Анастас Трендафилов е обявено и в село Попович.

Пострадали след поройния дъжд в Бяла са домове, хотели и ресторанти. Има щети и по уличната инфраструктура.

За отводняването и почистването на района работят повече от 10 екипа. 6 екипа на пожарна безопасност, на горското стопанство и на ВиК помагат на населението, допълни Килисакиева.

Получени са десетки сигнали от граждани за наводнени сгради и помещения. Екип на пожарна безопасност е евакуирал осем бедстващи в местността Карадере, сред които и майка с дете.

Заради паднали дървета пътят Варна - Бургас е бил затворен за кратко, но движението вече е нормализирано.

Бедственото положение е обявено до 20 часа, но ще бъде продължено, ако обстановката не се нормализира.

Бедствено положение беше обявено по-рано и в Приморско, след като реките Ропотамо и Дяволска преляха по време на гръмотевична буря през нощта.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.07 2014 в 20:46

Ми Байче, то Кара дере не ти е бащиния, батювото. Като почнете да изпитвате майчински чувства към някой плаж, понеже сте родени на известно разстояние от него и сте ходили цял живот, се чудя да се смея ли, да не се ли смея. Ти най-добре се радвай на палаткуващите, щото другата ти алтернатива са бетониращите. И в Слънчев бряг сме си разпъвали палатката в гората, и там помним как беше. Гледам яд те е, че хората предпочитат да си купуват хранителни продукти от магазина и да пият по евтините капанчета, е*аси туристите викаш... Ами прояви малко самоинициатива, закуска-обяд-вечеря по скъпите ресторанти, гарнирани със скъпо вино, що не? Цял живот къмпингувам по морето на палатки, едно боклуче не съм оставил след себе си, клонче от живо дърво не съм откъснал. Много ти е противоречив коментара, да не говорим за злобата и егоизма, с които е пълен. А за закона, ще трябва да се преобразоваш. Сигурно ще те разочаровам, но плажовете в България не са само за местните, не са и само за богати туристи, колкото и да ти се иска обратното. Просташка държава сме и с простаци е пълно навсякъде, не си само ти потърпевшия.

16.07 2014 в 18:15

Пучивъщи и пучивъшки палаткуващи, каравануващи, акащи и сечащи горите от всички градове и села... водолазна група предлага да извади вашите автомобили и вещи от дъното на морето (е не е до колене, не разбрахте ли) срещу съответната солена такса... Ако ли не - закона казва изрично - всяка такава вещ извадена от мен от дъното и не представляваща антика, става лично моя собственост. И без това никой от местните жители няма полза от вас... защото си купувате от шопа и пиете при майната. След наводнението на Иракли преди 6-7 години, доста колеги си насъбраха фризери, автомобили, дори каравани. Мисля че е време да спрете да унищожавате подледните диви плажове, че и язовците дори избягаха от Кара дере, а преди ги имаше много и си обикаляха около нас! То само да махате крачоли в мръсния въздух на Мордор и да бучите за екологията не става, трябват и действия, а най вече личен пример!

16.07 2014 в 18:12

Това за карадере е лъжа ! Говорих с познати там и няма никакъв проблем.

16.07 2014 в 18:05

А как беше строено през всичките тези години?