Обезопасяват кръстовището в Благоевград, на което загина момиче

OFFNews 14 декември 2017 в 11:36 2438 2

Обезопасяват кръстовището в Благоевград, на което загина момиче

Снимка БНТ

Рано тази сутрин започна ремонт на опасното кръстовище при студентските общежития в Благоевград, където на пешеходна пътека във вторник беше прегазено 19-годишно момиче.

Строителни екипи поставят изкуствени неравности по пътя, съобщава БНТ. Дали обаче ще има светофар, както поискаха протестиращите жителите на квартала и студенти, предстои да бъде решено.

Заради строителните дейности бяха премахнати всички неправилно паркирани автомобили по ул. "Славянска". Жителите на квартала обаче смятат, че това няма да продължи дълго.

След заканата късно снощи по време на протеста, че ако тази сутрин не започнат реални действия в опасния участък, ремонтни дейности на мястото започнаха рано тази сутрин.

Започваме най-напред с изкуствените навдигания, така наречените легнали полицаи, които искаха студентите. Те ще се направят от двете страни на улица "Славянска", ще се изгради пешеходна пътека срещу Второ студентско общежитие, който ще бъде надвдигната, с червено бяла маркировка, с надписите, ще се поставят и светлинни знаци. Ще се сложат и прожектори, каза инж. Емилия Тунева - зам.-кмет по строителството и сигурността на община Благоевград.

В зоната от пешеходната пътека го легналия полицай ще бъде забранено спирането и паркирането на коли. Срещу второ общежитие ще се изгради надигната пътека, която ще бъде обозначена със съответната маркировка, допълни тя. Ще бъде поставено допълнително осветление. От общината до понеделник тези мерки да бъдат изпълнени.

Вече са събрани подписи от 1000 души, които настояват за промени на опасното кръстовище. В 11 ч. подписката ще бъде внесена в общината.

Хората настояват задължително на мястото да има светофар, както и патрули на „Пътна полиция” да дежурят в делничните дни в час пик в района на пешеходната пътека, съобщава bTV.

Искат също да се сложат камери на 200 метра преди кръстовището, както и за повдигането на пешеходните пътеки и тяхното обозначаване с цветна боя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

1

Izalina

14.12 2017 в 13:57

По стара българска традиция, чакаха да се обърне каруцата, нали?

Дали ще доживеем мига, в който някой най-после ще започне да си върши работата в тая държава?! Навреме и с разсъдък!
 
X

Да помогнем на украинските деца!