Nuvei придобива в кеш всички акции на финтех компанията SafeCharge за 889 милиона долара

OFFNews Последна промяна на 03 юни 2019 в 10:11 1168 0

Бордовете на Nuvei и SafeCharge International Group Limited обявиха, че на 22 май 2019 г. са постигнали съгласие относно условията за придобиване на SafeCharge от Nuvei. SafeCharge има около 400 служители по целия свят, от които над 120 служители са базирани в България. Придобиването е добра новина за България, тъй като компанията си е поставила за цел да запази присъствието си в страната. Не се предвиждат промени от страна на Nuvei по отношение на активите или изследователските и развойни дейности в нашата страна.

Съгласно условията на придобиването, акционерите на SafeCharge ще имат право да получат 5,55 щ. долара за всеки дял в SafeCharge. Сделката оценява SafeCharge на приблизително 889 милиона щ. долара. Акционерите на SafeCharge ще получат предварително обявения краен дивидент

Ръководството на Nuvei изрази увереност, че SafeCharge е атрактивен бизнес с едни от водещите позиции на бързо развиващия се пазар на разплащания за електронната търговия. SafeCharge разполага със собствена технологична платформа и стабилна клиентска база, и продължава да разширява предлагането на своите продукти в широк спектър от индустрии, включително онлайн търговия, онлайн туристически агенти и дигитални стоки. Сред ключовите предимства на компанията е и значителният опит на нейния управленски екип в платежната индустрия, който е от решаващо значение за досегашния й успех.

„SafeCharge е партньор, предоставящ платежни технологии на най-взискателните компании в света. Nuvei е един от водещите доставчици на технологични разплащателни решения за търговци, както и партньори в областта на технологиите и дистрибуцията, предимно в САЩ и Канада. И двете компании са изградили силни позиции в платежния сектор на съответните пазари, с минимално географско, клиентско или секторно припокриване. Придобиването трябва да даде възможност на SafeCharge да се възползва от присъствието на Nuvei в Северна Америка и възможностите за продажби и маркетинг, за да изпълни и ускори амбициите си за растеж. Бордът е уверен, че бизнесите ни споделят сходна предприемаческа култура, както и че плановете на Nuvei да инвестира и да развива бизнеса на SafeCharge правят предложената сделка положителна за SafeCharge и нейните акционери като цяло“ - коментира придобиването, Дейвид Авги, главен изпълнителен директор на SafeCharge.

„Много сме развълнувани от обединението на SafeCharge и Nuvei, което ще създаде един наистина глобален, водещ доставчик на платежни технологии със значителни размери. Дейностите ни се допълват сериозно в множество отношения, включително география, технология, ключови вертикали и клиенти. Смятаме, че технологичната платформа, разработена от SafeCharge, е изключителна и ще послужи като основа за напредък, на база на която ще продължим да развиваме общия бизнес и да предоставяме на клиентите и партньорите си най-добрите продукти и услуги в своя клас. И накрая, очакваме с нетърпение да посрещнем висококвалифицирания управленски екип и служителите на SafeCharge в семейството на Nuvei” - заяви Филип Файер, председател и главен изпълнителен директор на Nuvei.

Информация за Nuvei и Nuvei Bidco

Nuvei е един от водещите доставчици на технологични платежни решения за търговци и партньори в областта на технологиите и дистрибуцията, предимно в САЩ и Канада. Той работи с над 1500 независими търговски организации (ISOs), независими доставчици на софтуер (ISV), фасилитатори на плащания, разработчици и платформи за електронна търговия, подпомагайки ги с технологии, експертни познания и обслужване, необходими за тяхната разпознаваемост на пазара. Nuvei извършва пълен набор от придобивания на търговци и обработка на плащания с множество канали, който предлага изключителна цялостна бек-офис поддръжка за търговци и дистрибуторски партньори и директни връзки с Visa, Mastercard, American Express и Discover с глобална свързаност към платежните мрежи. Към момента Nuvei обработва продажби за приблизително 16 млрд. щ. долара годишно от 52 000 търговци и нашите 1 500 дистрибуторски партньори. Nuvei генерира приходи от 150 млн. щ. долара и проформа EBITDA, коригирана в размер на 61 млн. долара, през финансовата година, приключила на 31 декември 2018 г., постигайки годишен растеж съответно от 23 на сто и 14 на сто. Бизнесът на Nuvei е съсредоточен в Съединените щати и Канада, като неотдавна възможностите се разширяват, позволявайки обработката на плащания в Европа и Австралия.

Nuvei е частна собственост и е пряко и непряко собственост на неговия основател, някои членове на ръководството и инвеститори.

За SafeCharge

SafeCharge International Group Limited (AIM: SCH) е партньор за платежни услуги на най-взискателните компании в света. SafeCharge предоставя глобални платежни услуги за множество канали, от придобиването и издаването на карти до обработката и извършването на плащания, като всички те са подкрепени от модерни решения за управление на риска. Тази напълно функционална платежна платформа се свързва директно с всички основни платежни системи, включително Visa, MasterCard, American Express и Union Pay, както и над 150 локални методи за плащане. С офиси по целия свят SafeCharge обслужва разнообразна, ренoмирана клиентска база и е надежден разплащателен партньор за клиенти от множество вертикални пазари. Дружеството е листнато на AIM на Лондонската фондова борса от 2014 година.

Допълнителни подробности относно препоръчаното придобиване на SafeCharge от Nuvei Bidco са предоставени в съобщението 2.7, което може да бъде открито на сайта на SafeCharge.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови