Ново игрище в "Илиянци" догодина (снимки)

OFFNews 17 юни 2015 в 15:50 4658 0

Ново игрище и физкултурен салон ще бъдат открити в столичния квартал "Илиянци" догодина. 

Инвестицията е в размер на 1 115 000 лв., като средствата са осигурени от бюджета на Столична общината. 

Проектът за строителство на физкултурния салон и мултифункционалното спортно игрище към 98-о начално училище в столичния квартал бе представен днес. 

С този проект приключва проблемът с липсата на физкултурни салони в района, каза кметът на „Надежда“ Димитър Димов и допълни, че от съоръжението освен учениците, ще могат да се възползват и всички деца в квартала.

Зам.-кметът на София Ирина Савина припомни, че от 2006 г. досега са инвестирани над 6 млн. лв. за направата на 3 спортни зали в "Суходол", "Подуяне" и с. Челопеч, както и на 2 физкултурни салона в "Овча купел" и "Младост".

До 2020 г. предстои да бъдат реализирани още 6 физкултурни салона и спортни зали. „В момента правим подробен устройствен план за изграждане на малка спортна зала в ж.к. „Дружба“ и се надявам да успеем да привлечем допълнителни ресурси по различни европейски и национални програми, а не само собствено финансиране, за да можем да изградим всичко, което сме планирали още през 2018 година, когато София ще бъде европейска столица на спорта“, допълни още Савина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови