Нови детски площадки и зони за отдих в 11 столични квартала

OFFNews 18 август 2016 в 14:43 3825 0

17 нови детски площадки се изграждат в междублокови пространства в София. Те са в кварталите Орландовци, Гоце Делчев, Сухата река, Изгрев, Люлин, Дружба, Младост 3, Кремиковци, Нови искър, Банкя и Панчарево. 

Поставят се и няколко фитнеса на открито, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, след като провери изграждането на зона за отдих в "Овча купел" 2 . Стойността й е 168 хил. лв., 150 хиляди от тях са спестени от разделното събиране на отпадъци. Площта е 7 дка, предвидена е фитнес зона и кътове за цветя. Ще бъдат засадени 20 дървета и над 600 храсти, ще се монтират и пейки. Извършва се цялостна реконструкция на алеите и ще се монтират пейки. В квартала ще се изгради още една зона за отдих и игра, каза още Фандъкова. 

Кметът провери и как продължава изграждането на инженерна инфраструктура на ул. „Богатица“, която се реконструира цялостно. До момента са направени 100 м отливен канал от бул. „Арсеналски" до ул. „Димитър Хаджикоцев" и 150 м битов канал. В началото на септември се предвижда да бъде изградено новото улично осветление, тротоарите, по които вече се работи, и да бъде положен основният пласт на асфалтовата настилка. Очаква се в началото на септември да бъде възстановено движението по ул. „Богатица" от бул. „Арсеналски" до ул. „Димитър Хаджикоцев". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!