СО прекратява концесията на фирмата, чийто шофьор не качи инвалид

ОFFNews 17 август 2016 в 20:16 14457 3

Снимка БНТ

Инвалидът се качил сам в автобуса.

Шофьорът на автобус 72 в София, който отказа да помогне на човек в инвалидна количка да се качи в градския транспорт под претекст, че не му плащат достатъчно, е бил уволнен, съобщи БНТ, като допълни, че от общината ще прекратят договора за концесия на фирмата, обслужваща линията.

Инвалидът бил принуден да се качи в превозното средство, влачейки се и с помощта на пътници.

"Водачът се държеше доста арогантно, след като всички пътници започнаха на висок тон да казват, защо не спуснахте платформата, автобусът има такава възможност. Той си седеше зад волана и започна арогантно, нахално и грубо да отговаря на всички пътници, след което рязко тръгна. През цялото време този човек седеше на пода, за да може да слезне лесно отново влачейки се", коментира Красимир Стоичков, оператор в БНТ, станал свидетел.

В реакция Йорданка Фандъкова и зам.-кмета по транспорт поискаха от фирмата, към която работи шофьорът, той да бъде уволнен.

От Центъра за градска мобилност заявиха, че ще бъде наложена глоба на концесионера и курсът от вчера няма да бъде платен. А от септември общината ще прекрати договора си с "Карат С".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови