Нови 57 млн. лева влизат в МВР

ОFFNews Последна промяна на 16 юли 2014 в 21:00 9224 2

Цветлин Йовчев

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МВР за 2014 г. в размер на 57 млн. лв., написа правителствената информационна служба.

Една част от средствата са необходими за разплащане на задължения към доставчици. Тук се включва погасяване на задължения към фирмите изпълнители във връзка с придобиване на активи или ползване на услуги по сключени договори, свързани с издаването на българските лични документи.

Другата част ще бъде използвана за изплащане на обезщетения на съкратени служители вследствие на започналия през 2013 г. и продължаващ през 2014 г. процес на преструктуриране и оптимизиране на числения състав на министерството, допълват от правителствената пресслужба.

14 млн. лв. от отпуснатите средства ще бъдат осигурени от сметката за чужди средства по Закона за изменение и допълнение на Закона за българските документи за самоличност, а останалите – чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Заедно с отпуснатите днес средства МВР получава допълнителни 112 млн. лева над бюджета си от близо 1 млрд. лева.

В началото на мандата си вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че в бюджета на ведомството му има дупка от 93 млн. лв. и то се намира в тежка финансова ситуация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.07 2014 в 07:08

Браво, другари! Ударихте рекорда по бюджет на МВР! Ами че така, де - най-добре си е от бюджета да се папа, данъкоплатецът има здрава гърбина, можете да я тупате кат брашнян чувал. Все ще пуска! Къде-къде по-лесно е така, отколкото да се държат печеливши структури като СОД и прочее дето носеха десетки милиони приход всяка година... Ба си, тия в последните дни на жалкото си управление ще сътворят повече безобразия, отколкото всичките правителства от 1989-а досега!

16.07 2014 в 21:20

... е го на - баш комплотаджията...