Нова сграда за детска градина в район Оборище, ще приема хлапета в яслени групи

OFFNews 11 октомври 2023 в 12:06 1119 0

Детска градина

Снимка Район Оборище

Нова сграда към 104 детска градина в столичния район "Оборище" бе открита днес. Тя ще осигури две допълнителни яслени групи по 16 деца във всяка на възраст между 1 и 3 години. 

Новата детска градина е триетажна, строежът й стартира през 2021 г., а довършителните работа - през септември тази година. В проекта е включено и пълно обзавеждане на помещенията с нови мебели. 

На откриването бяха зам.-кметът на район „Оборище“ Арсени Вълчинов, кметът на София Йорданка Фандъкова и Румяна Илиева, директор на 104 ДГ „Моят свят“, както и общински съветници, директори на учебни заведения в района, родители и гости. 

Новата детска градина е ценна придобивка за район „Оборище“, тъй като районът е един от най-натоварените в столицата - местата в детските градини не стигат за всички деца, а свободни общински терени липсват. Има недостиг на повече от 200 места за деца в детските заведения в района. 

Днес е специален ден за нас, защото с началото на учебната година откриваме нова и модерна сграда, в която сме осигурили най-добри условия за отглеждане на децата на „Оборище“. Нашето желание е 104 ДГ „Моят свят “да стане стандарт за качество при отглеждането и възпитанието на децата, каза Вълчинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!