Носете храна и топли дрехи: Протестът срещу Симеонов ще продължи до оставката му

OFFNews 20 октомври 2018 в 17:03 35193 4

Снимка Сергей Антонов

Протестът за оставка на вицепремиера Валери Симеонов в понеделник се очертава да бъде най-масовия в рамките на досегашното управление на кабинета Борисов-3.

Точно по обед пред Министерски съвет ще се съберат хора от цялата страна, възмутени от думите на лидера на НФСБ, че майките на деца с увреждания са "кресливи жени с уж болни деца".

До момента участие в събитието, организирано от каузата "Системата ни убива" са потвърдили над  4500 души, а почти 20 000 са заявили интерес.

"Протестът ще продължи до подаването на оставката на Валери Симеонов! Носете си топли дрехи и храна", категорични са отвратените от думите на заместника на Бойко Борисов в правителството.

Към протеста на майките се очаква да се включат и недоволните от качеството на ремонтите в София и управлението на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Те се събират пред Столична община също в понеделник в 12 часа и оттам ще се насочат към сградата на правителството. 

Набира сила и онлайн петиция, която настоява за отстраняването на националиста от кабинета. До момента тя е подписана от над 3500 души. 

Освен в столицата протести за отстраняването на Валери Симеонов ще има в Пловдив и Стара Загора. Те ще започнат от 18 часа.

Протест за оставката на Симеонов ще има дори и в Лондон. Българите в британската столица ще излязат пред посолството ни във вторник от 19 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

5

Новак

21.10 2018 в 07:10

#1, е как си представяте, че една майка, която е 24 часа около детето си и в същото време се бори с оскъдицата, ще знае кой ходи по ТЕЛК-ове, кой лъже , кой източва системата? Та даже искате и списък да даде на такива? Не е ли точно това работа на правителството и в частност на това министерство? Защо искате от тези жени да вършат работата на чиновниците? В края на краищата правителството е там да създаде регламент и след това да осигури спазването на този регламент. За 10 години шайката на Боко не е уредила нито един голям обществен проблем чрез регламент или другояче казано реформа. Здравеопазване, образование, полиция -може да се изреждат до утре.
Но пък за сметка на това усвоиха милиарди евро по собствените си джобове.
Това обаче стана възможно благодарение на такива като #1, които разглеждат изборите като сеир на футболен или боксов мач - да видим кой ще набие другите.
Затова най-отгоре ще властва тъпотията и липсата на морал.