Няма да слушат шефа на Софекострой, отказаха на Грети Стефанова

OFFNews 26 февруари 2024 в 15:28 1437 0

Снимка

Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране в СОС отхвърли предложението на инж. Грети Стефанова от ПП-ДБ и Спаси София да бъде изслушано ръководството на общинското дружество „Софекострой“.

„По време на заседанието предложих да изслушаме Даниел Йорданов, изпълнителен директор на „Софекострой“ относно актуалното състояние на дружеството. С гласовете на колегите от ГЕРБ-СДС, „Синя София“ и ИТН предложението ми бе отхвърлено, с мотивите, че аз като общински съветник мога да отида в приемното време на директора и да получа информация, а не да му губя времето. Аз обаче, искам той публично да обясни пред нас, представителите на софиянци как се разходват средствата, които в миналия мандат бяха наляти в дружеството, коментира Стефанова. 

Тогава, с гласовете на ГЕРБ-СДС, ВМРО и БСП, Столичният общински съвет гласува да се отпусне кредит в размер на 3,44 млн. лв. на най-непрозрачното общинско дружество, което от години е известно със скандалните си финансови операции и с нежеланието да дава информация за тях, обяснява тя. 

Очевидно някои колеги искат тази непрозрачна практика да продължи, коментира още Стефанова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика