Няма да глобяват шофьори за кола в центъра при мръсен въздух в София

OFFNews 24 януари 2018 в 09:59 3982 2

В дните с мръсен въздух в столицата колите няма да влизат в центъра. Автомобилите няма да бъдат спирани или водачите глобявани, но няма да има къде да паркират. 

Това обясни зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев по Нова тв. Синя и зелена зона няма да работят и да гарантират места за паркиране в центъра. 

Мерките ще бъдат гласувани на заседанието на Столичния общински съвет утре. 

На колите ще се осигури възможност да паркират в дясната лента на големите булеварди в дните с високи нива на фини прахови частици в София. Градският транспорт ще струва един лев на ден. 

Общината ще решава дали ще бъде затворена дадена зона, паркинг или улица, обясни още Крусев.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

25.01 2018 в 00:22

Защото си тъп. И видимо - неопитен.

Не се разрешава - задължително е. "подземните гаражи" са задължителни за 50% от апартаментите, от 20години. Друг е въпроса защо те са неизползваеми - номерът е отбит.
Съвсем трети въпрос е поведението на собствениците на недвижимост в центъра на София, предполагам и в другите засегнати градове.
"Не в центъра", невъзможността да стигнеш до "входа", по софийски - "до вратата", значи че съседите ти не умеят да паркират. Или че имат дебелашки манталитет.
Два варианта: капитулираш, и сменяш съседите. Сега в София се продава много недвижимост. Или им разказваш на разбираем за тях език, какво и как.
Или сам не знаеш как работи големият град, но това е друг разговор.