Необозначен руски самолет минал незаконно през българско въздушно пространство

ОFFNews 26 юли 2016 в 19:32 7232 11

Снимка БГНЕС

Министерството на отбраната заяви, че над българското въздушно пространство над акваторията на Черно море са преминали нерегламентирано руски самолети.

"Изнесената информация от Министерството на отбраната не е свързана с нарушение на въздушното ни пространство, което би изисквало нота за протест, а е свързана с полети на руски самолети.

Те са били без включени транспондери и без предварително заявени полетни планове. Има случай и на полет на самолет без отличителни знаци. Всички те са документирани от Военновъздушните сили на България и от системата за противовъздушна отбрана на НАТО. Българските ВВС стриктно изпълняват международните въздухоплавателни норми", пишат от МО.

Оттам посочват, че не оспорваме правото на самолети от ВВС на друга страна да извършват полети в международното въздушно пространство над акваторията на Черно море, включително и в региона за контрол на полети на България (FIR Sofia), стига това да е в рамките на нормите.

"Министерството на отбраната не търси конфронтация с никого. Изразяваме загриженост за поддържането на взаимно уважение и доверие между черноморските страни при осъществяването на полети в международното въздушно пространство над акваторията на Черно море", допълват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12335

11

ПешУ

27.07 2016 в 07:38

Проблема не е толкова в 'перуката' - той толкова си може... В случая, заради който се вдигна панаира, изказването му според мен е било на границата на коректното - не се е изказал конкретно и е оставил възможности за противоположно тълкуване, което е недопустимо за политик...
ОБАЧЕ проблема е в медиите (включително Офнюз)... Про-американските медии веднага тиражираха 'нарушил въздушното пространство, завзеха Черно море и т.н.'.... От друга страна про-руските ревнаха, че руснаците не са нарушавали въздушното ни пространство и искаха обяснение какво точно е искал да каже Министъра... А истината е, че те могат да си летят където и когато искат също така, както и нашите (и натовските) военни самолети могат да летят близо до руските граници..

20374

10

Стринка Минка

27.07 2016 в 00:18

Aми Тиквата на мачле ли е бил че се е забавил с разрешението. Или просто самолета се е движил бързо?

63994

7

Red or Dead

26.07 2016 в 20:36

Най-вероятно става въпрос за руски самолет- тип “покемон“, или за нов вид черноморски бойни делфини(летящи:), замислям се сериозно, дали пък тупето ненчовУ не му пречи на мозъчните процеси, макар, че при него не са наблюдавани такива и преди.....“залесяването“:)

77927

3

El Commandante

26.07 2016 в 19:49

Между другото заглавието не отговаря на истината, обяснена по-долу в дебилните брътвежи на човека с толкова мозък, колкото и собствена коса...

77927

2

El Commandante

26.07 2016 в 19:45

""Изнесената информация от Министерството на отбраната не е свързана с нарушение на въздушното ни пространство, което би изисквало нота за протест, а е свързана с полети на руски самолети."


Перуко, ти си ИДИОТ бе!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!