Напуснал член на Фонда за деца привикан в ГДБОП по случая с Павел Александров

OFFNews 30 септември 2016 в 11:20 6103 2

Красимира Величкова

Един от членовете на Обществения съвет на Фонда за лечение на деца, който подаде оставка преди дни, е привикан в Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП).

Директорът на Българския дарителски форум Красимира Величкова получила sms и обаждане от ГДБОП два дни след оставката си, съобщи самата тя на страницата си във Фейсбук. 

Величкова обяснява, че е призована като свидетел в разследването срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров. 

Служителите на ГДБОП поискали от Величкова и телефона на Десислава Хурмузова от инициативата "Спаси, дари на...", която също напусна Обществения съвет на Фонда преди дни. 

Ето какво написа Красимира Величкова във Фейсбук: 

Случайност или не, но два дни след като напуснах Обществения съвет на Фонда за лечение на деца, получих смс и обаждане от ГДБОП. Призоваха ме като свидетел в т.нар. разследване (разбирайте репресия) срещу Павел Александров и екипа му. Оказва се, че делото от ГДБОП е прехвърлено в НСС. Така че днес в 9.00 ч. за пръв път ще имам удоволствието да посетя сградата на бул. "Г. М. Димитров" 42. Нови дрехи не съм си слагала. :)
ПС. Служителят на ГДБОП, който се свърза с мен, ме попита дали бих могла да им услужа с телефон на Desislava Hurmuzova. Найс, а? Познайте какво му казах...

Четирима членове на Обществения съвет на Фонда за лечение на деца подадоха оставки в рамките на по-малко от седмица. Освен Красимира Величкова и Десислава Хурмузова, оставки подадоха още националният консултант по детска нефрология доц. Анелия Буева и журналистът от радио "Витоша" Милена Златкова. Българският дарителски форум и инициативата "Спаси, дари на..." съобщиха, че няма да излъчват нови представители на организациите във Фонда и така на практика го напуснаха. 

Като причина за напускането на Фонда четиримата доскорошни членове посочиха подмяната на решения и медицински експертизи, забавяне на протоколи, както и липса на диалог с директора на Фонда за лечение на деца и с Министерството на здравеопазването. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12012

1

Скарлет

30.09 2016 в 11:54

Симпатизант съм на ДСБ, до преди м.Април бях симпатизант и на д-р Москов. Много съм разочарована от репресията в конкретния случай. И то с цел да се спестят едни пари на държавата. На каква цена обаче....? Познавам лично от години г-жа Станислава Горанова от екипа на г-н Александров. Няма да навлизам в словоизлияния що за човек е, защото ще бъда обвинена в пристрастност. Дамата има американски документи и американско образование. Мила Стаси, ако четеш това - бягай мила от тази кочина наречена България. Тук не си струва човек да работи, да има амбиции, а най-тъжно е когато трябва да доказваш, че нямаш сестра. Всичко тук е загубена кауза.