Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

''Напоителни системи'' твърдят, че не са виновни за мъртвата риба в река Въча

OFFNews 26 ноември 2019 в 18:10 2452 1

Снимка Facebook/Забелязано в КРИЧИМ

От акционерното дружество "Напоителни системи" твърдят, че са осигурявали необходимия обем за отводняване на река Въча и не са виновни за мъртвата риба.

Миналата седмица местни жители и природозащитни организации алармираха за стотици умрели риби по брега на реката в района на Кричим.

На среща вчера при областния управител на Пловдив Дани Каназирева зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков съобщи, че "Напоителни системи" ще бъде глобено за неспазване изискванията на графика за осигуряване екологичния минимум за оводняване на река Въча.

От „Напоителни системи“ обаче днес отговориха, че в периода на спиране на работа на ВЕЦ „Въча 1“ и ВЕЦ „Въча 2“, от 18 до 21 ноември, поради ремонтни дейности, дружеството е изпълнило указанията на МОСВ за водоподаване от 5 куб. м. с режим на работа 18 ч.

"Според официална справка, издадена от Националния институт по метеорология и хидрология, среднодневните осигурени водни количества, са били следните: 18 ноември - 7,104 куб. м/сек., 19 ноември – 6,567 куб. м/сек., 20 ноември -6,570 куб. м/сек, 21 ноември – 7,736 куб. м/сек." -  посочват още от "Напоителни системи".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

26.11 2019 в 20:56

Ми, Доганоф да каже. Ние нямаме по-голям хидролог в държавата. А Борисофф затри ХМС-то, значи американците да му кажат.
 
X

Подкастът на OFFNews