НАП ще следи на място оборотите на "Spirit of Burgas"

OFFNews 07 август 2015 в 10:55 3530 2

Националната агенция за приходите в Бургас изпраща екипи на започващия тази вечер фестивал "Spirit of Burgas", съобщи пресцентърът на НАП. Целта на засиления контрол е спазването на данъчно-осигурителното законодателство по време на събитието.

Активно наблюдение ще се осъществява както във фестивалната зона, така и в търговските обекти, разположени наблизо. Инспекторите целят реализираните обороти по време на двудневния фестивал да бъдат изцяло на светло и съответно да бъдат обложени с дължимия данък в реален размер.

По време на проверките служителите на агенцията ще бъдат изцяло разпознаваеми. Те ще са облечени със сини блузи с надписите на Агенцията.

"Няма какво да крием, контролът ни е видим, желанието ни е бизнесът да работи спокойно в пика на сезона, но същевременно да знае, че НАП следи отблизо за оборотите и за спазването на данъчните и осигурителните закони", коментира директорът на НАП - Бургас Татяна Кънчева.

Освен това продължава засиленият контрол на НАП по българското Черноморие. Само за месец юли данъчните са направили 610 проверки, при които са съставени 67 акта. Най-типичното нарушение е неиздаването на касова бележка.

От НАП апелират да изискваме от търговците фискален бон, а в случаите на отказ да информираме приходното ведомство на телефон 0700 18 700 на цената на един градски разговор за цялата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови