Наказват служителя на ДАИ, свалил номерата на паяк, защото му вдигнал колата

OFFNews 10 април 2024 в 17:45 3721 1

ДАИ

Снимка Министерство на транспорта

Ще бъдат предприети действия срещу служителите

Приключи вътрешната проверка за действията на служители на ДАИ-Пловдив. Причината за проверката бе скандал между служителите на ДАИ и екипи на общинското предприятие "Паркиране и репатриране".

На 4 април паяк вдигнал личния автомобил заради неправилно спиране на служител на ДАИ. Собственикът отишъл на наказателния паркинг заедно със свой колега, за да си плати глобата, но решил да направи проверка на репатрака. 

Констатираните нарушения са липса на лиценз за извършване на обществен транспорт, липса на тахограф, на пътен лист и товарителница.

"Казаха, че задължително трябва да ми вземат книжката, задължително трябва да спрат автомобила. Не работя в момента - нито работя, нито си карам личната кола. Вързаха ми ръцете отвсякъде", разказа Димитър Стоянов, който е шофьор на паяка.

Сега от Министерството на транспорта обясняват, че служителите на ДАИ са нарушили вътрешните правила за работа в ИА „Автомобилна администрация“.

Те своеволно са се отклонили от предварително утвърдения график за работа и са започнали проверка на репатрака на място, различно от определеното в дневния им график.

По време на проверката единият от служителите е използвал стоп-палка с надпис „МВР“, вместо стоп-палка на Агенцията, а другият е бил без униформено облекло, което също е нарушение на вътрешните правила. Констатирани са и други пропуски в организацията на дейността на отдела и работата на конкретните инспектори.

Предстои дисциплинарен съвет да разгледа предоставените материали от вътрешната проверка и да предложи последващи действия.

Освен това неправилно е прието, че шофьорът на паяка извършва превоз на товари без лиценз и съпътстващите го документи, тъй като принудителното преместване на паркирани в нарушение автомобили не е обществен превоз на товари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки