Над 5000 на матура по БЕЛ, Дремсизов им изтегли тема № 1

OFFNews 29 август 2016 в 07:28 4879 1

Снимка МОН

Днес в 5.30 часа в Министерство на образованието и науката беше генериран изпитният вариант по български език и литература за сесия август-септември на държавните зрелостни изпити. Репортерът на БНТ Виктор Дремсизов натисна клавиша, с който бяха избрани въпросите, съобщиха от пресцентъра на МДХ. 

Изпитът ще започне в 8.00 часа, а заявление за участие в него са подали 5275 зрелостници. За първи път матурата по БЕЛ е разделена на три модула, като учениците ще ги решават поотделно. Първият ще им бъде раздаден в началото на изпита и за решаването му ще имат един час. След това ще трябва да запечатат работите си в специални пликове и да изчакат раздаването на втория модул. Ще получат въпросите от втория модул един час след началото на изпита.  обясни зам.-министърът на образованието и науката Диян Стаматов. Възможните комбинации от въпроси за изпита по български език и литература са 11 млн. и има 30 възможни теми за интерпретативно съчинение или есе върху творчеството на 15 български автори, обясни зам.-министърът на образованието и науката Диян Стаматов.  

От генерирания вариант стана ясно, че учениците на 41 въпрос ще пишат по тема №1. За нея ще имат 2 астрономически часа. Не сме имали никакви сигнали за купуване на отговори от матурата. За нас е важно да не изтече информация от МОН, добави още зам.-министърът и пожела успех на зрелостниците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

1

Лопе де Вега

29.08 2016 в 07:41

А на бас, че пак ще има гяволи. Това си е нелош бизнес. Не ореш, не сееш, все некоя кинта изкарваш.

Поздрав!