Над 200 000 автомобила тръгват от София за празниците

OFFNews 23 декември 2016 в 08:10 3970 5

Над 200 000 автомобили се очаква да напуснат столицата. Това каза за Агенция „Фокус“ началникът на отдел „Пътна полиция“ към СДВР комисар Тенчо Тенев за пътната обстановка в последния работен ден преди коледните празници.

„Нормална е пътната обстановка в София. Нямаме тежки произшествия на територията на столицата. Има два леки пътни инцидента с пострадали граждани, но не са с фатален изход. Има засилено движение, но както знаете, в момента е пиков час и се налага хората да престояват по кръстовищата малко повече, тъй като всеки е тръгнал с автомобила си на работа“, обясни комисар Тенев.

По думите му в късния следобед се очаква засилване на трафика на изхода на София заради предстоящите коледни празници. „Взели сме всички необходими мерки на изходните артерии. От 12.00 часа днес на обяд ще имаме полицейски екипи, които ще започнат да регулират движението, за да могат хората да излязат безпроблемно от София“, увери началникът на столичната „Пътна полиция“.

Тенчо Тенев допълни, че най-натовареното направление ще бъде по бул. "Цариградско шосе", както и бул. „Ботевградско шосе“ и старият път за Перник. „Общо взето на всички изходни артерии ще бъде натоварено“, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

5

bls

23.12 2016 в 11:38

Наредили се майно льо, столичанин до столичанина в тая стадия да коментират "селяните", които се прибирали по родните си места :) Ще рече човек, че до един са ритали топка на жълтите павета и люлките им са гледали от прозореза на 40-ина метра от радисън и военния клуб .. еххх ...

12001

4

Севтопол

23.12 2016 в 10:45

Точно така се прави по празниците.Сутрин рано ни съобщават за очакваното Голямо Преселение /не че не са започнали още от предната вечер/. С напредването на деня репортери и оператори заемат позиции по всички ключови входове и изходи на София /обикновено всичко се отнася за София/. И във всяка новинарска емисия се бълва ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНАТА за всеки Българин информация за трафика към момента /вкл. и интервюта с шофьори/.В зависимост от празника естествено,има и ТВ постове по актуалните КПП-та /задължително Кулата/. Всичко това се повтаря и в последния празничен ден, в който проследяваме НА ЖИВО и прибирането на софиянци. С това сагата приключва. До следващия празник.

12329

2

Шопа

23.12 2016 в 09:39

Не, селяните си отиват :)

13350

1

torbalancho

23.12 2016 в 08:24

"Софиянци" се връщат по родните места!!!!