На Сирни Заговезни Борисов прости на всички и се похвали с нов пешеходен мост

OFFNews 14 март 2021 в 09:21 4420 0

"Нека бъдем по-добри! Аз на всички прощавам, простете и вие!", написа във фейсбук профила си премиерът Бойко Борисов по повод днешния празник Сирни Заговезни.

"Днес е ден за прошка, ден за смирение и надежда! Християните вярваме, че ако простим оскърбленията, огорченията и обидите, и на нас Господ ще прости. Прощавайки, вървим към спасението.

Повече от година полагаме денонощни усилия да преведем българите през ковид-пандемията, която всеки ден поставя света пред нови и по-трудни изпитания. Разбира се, винаги може да бъде направено повече и по-добре. Но както и досега - няма да щадим сили в опазването на живота и здравето на хората.

Многократно съм заставал пред Бог и пред хората, за да призная грешките си и да измоля прошка. Вярвам в мъдростта на народа ни и в Божията закрила. Нека бъдем по-добри! Аз на всички прощавам, простете и Вие!", написа министър-председателят.

По-късно той публикува кадри от монтирането на първия от трите предвидени пешеходни мостове на участъка от Софийския околовръстен път между връзката с АМ „Тракия“ и кв. „Младост". Първата пасарелка е до отбивката за с. Лозен, като тя ще обслужва бъдещите спирки на градския транспорт. Стоманеният пешеходен мост е с дължина 48 метра, широк е 4 м и е висок 5,5 м.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови