Симеон Сакскобургготски: Народ без памет за миналото няма много сигурно бъдеще

Калоян Константинов Последна промяна на 25 януари 2014 в 18:22 4010 6

Симеон Сакскобургготски на откриването на изложбата.
Симеон Сакскобургготски на откриването на изложбата.

На 24 януари в 18:00 часа в изложбена зала „Райко Алексиев” се състоя официалното откриване на изложбата „България в блясък- владетели и дворци на Третото Българско царство“.

Сред присъстващите на откриването официални лица бяха Симеон Сакскобургготски и епископ Тихон.

Изложбата ще бъде открита за посетители до 31 януари.

В нея са представени 120 съвременни снимки на български сгради, дворци, църкви и манастири, които са свързани с българските владетели след Освобождението.

„Владетели и дворци на Третото Българско царство” е третата тема на изложбата „България в блясък”, която е организирана от Движението за национално възраждане „Оборище”.

Тя е посветена на 120-годишнината от рождението на цар Борис III, а автор на снимките и текстовете към тях е Тошо Пейков.

Симеон Сакскобургготски заяви пред събралата се публика на изложбата:

“Аз мисля, че е хубаво да помним, че е имало такова време, защо не, винаги е хубаво да се сравнява и най- вече да се има предвид това минало, което показва и богатство в нацията,в нашата история.”

„В повечето европейски страни и други, разбира се, хората независимо от режимите , независимо от настоящето се гордеят с миналото си, и затова придобиват самочувствие. Аз считам, че тук имаме дефицит. Да не забравяме миналото и да не го заличаваме, а да се опитваме да търсим поука и същевременно да се почувстваме горди, че имаме минало, че не сме по-различни от другите европейски страни. Мисля, че с това ще завърша – народ без памет за миналото няма много сигурно бъдеще.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.01 2014 в 13:32

Тоя олигофрен, няма ли да гушва букета?

26.01 2014 в 04:20

Бсяка дума на царя носи послание. За истинската история става дума. Поклон пред Царете Български. Благодарим на организаторите на това българско събитие. И на милостта на тези, които са го разрешили. Нека Бог да бъде винаги с българите и с земята що ни е дарил, България. Амин!

25.01 2014 в 21:49

Особено народ, който не може да помни 4 години... подади което избра тебе...

25.01 2014 в 20:32

... за последно гласувах на изборите, които доведоха за мин.-председател Ф.Димитров. След "преврата" срещу това правителство, съм внесъл в бюджета единствено такси за лични документи и таксата за развод... "тоновете" ДДС не се броят... Нищо не съм поискал/взел от държава...
Та, Вие неТъп(а) и неМалоумен(на) Краси... за кого гласувахте или бихте гласували...
С Уважение(към българския паспорт): Сандо

25.01 2014 в 20:12

За пореден път се видя,че този полуграмотен крадец едно свързано изречение не може да каже.Докарването на Симеончо от комунистите и гласуването на тъпаците и малоумниците за него спряха устрема на държавата към нормалните държави.

25.01 2014 в 19:54

... ееех, дедо Симооо, дедо Симо...
...аз ли те накарах да смениш царската корона с ЧЕРВЕН ФЕС с ПЕТОЛЪЧКА ОТПРЕДЕ, А ... и за "горски" не ставаш, се оказа... а се "кръстех" и с двете ръце в тебе, че баааарем си "ОБРАЗОВАН" и "ЕВРОПЕЕЦ"...всуе