МВР с противоречиви версии за нападението на сириеца Омар

OFFNews 05 ноември 2013 в 11:33 2986 7

Снимки: OFFNews
Снимки: OFFNews

 

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев влезе в противоречие с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров по версията за инцидента с намушкания снощи сириец в София.

В интервю за Нова телевизия министър Йовчев обясни, че намушканият с нож 17-годишен Омар Юсуф е участвал в сбиване и в случая не става въпрос за нападение.

"Не можем да говорим, че има нападение. По-скоро е станало сбиване, в резултат на което е получил прорезна рана. Няма опасност за живота. Така че нека да не избързваме за момента. Ще дадем грешни сигнали на обществото",коментира министърът.

Пред bTV обаче, главният секретар на МВР разказа, че младежът, излязъл да купи храна и е бил нападнат от двама души, които го ритали и удряли с юмруци. Лазаров допълни, че не е ясно как е получена раната. 

"Трудно ми е да си представя, че 17-годишно момче, с майка, която е прекарала инфаркт и гледа малко дете ще тръгне да провокира някой при положение, че нито познава района, а и физически няма време да направи конфликти. То е дошло съвсем непосредствено", коментира той.

Според Лазаров момчето е уплашено и не може да даде адекватни данни. "В крайна сметка то е пристигнало непосредствено преди инцидента и трудно би могло да влезе в конфликт или, както се казва, да създаде и някакви противопоставяния", коментира той.

 От "Пирогов" информираха днес, че раната не е сериозна и младежът ще остане в болницата, докато не му бъдат свалени конците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!