Няма опасност за живота на намушкания сириец

Вероника Шербанова 05 ноември 2013 в 12:20 2911 6

Болница
Болница "Пирогов". Снимка: БГНЕС

 

Няма опасност за живота на 17-годишния сириец, който беше намушкан с нож снощи близо до бежанския център в столичния квартал „Военна рампа“.

Стабилно е състоянието и на намушканата преди няколко дни 20-годишна Виктория. Тя ще бъде изписана след няколко дни. Това съобщиха във вторник от „Пирогов“.

17-годишният сириец е постъпил в болницата малко след 22 часа с порезна рана в областта на кръста. Не са засегнати органи, така че няма опасност за живота му. Раната му е промита и зашита. Има и леко охлузване на дясната скула.

Той ще остане в болницата поне седмица, докато стане време да се свалят конците, за да зараства раната му в стерилна среда и да няма опасност от заразяване, обясниха от лечебното заведение.

20-годишната Виктория ще бъде изписана най-късно в петък.

Тя постъпи в „Пирогов“ рано сутринта в събота с порезни рани на лявата мишница, дясната длан, пръстите на дясната ръка, горната част на гърба и врата, обясни началникът на Травматологичната клиника доц. Румен Кастелов.

Преди постъпването в болницата Виктория е загубила кръв. В лечебното заведение раните са обработени и зашити, а състоянието й е стабилизирано, допълни доц. Кастелов.

От постъпването на 20-годишното момиче в болницата няма риск за живота му, посочи той.

Състоянието на Виктория е стабилно. Направени са рутинни консултации и с психолог. Тя е в добро състояние на душа, става движи се, каза още доц. Кастелов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови