МВР предупреждава за засилен трафик към столицата и големите градове

OFFNews Последна промяна на 08 май 2016 в 12:12 2539 1

Снимка OFFNews

През последния от поредицата почивни дни, особено в следобедните часове, се очаква засилване на трафика по основните пътни артерии на страната и на входовете на големите градове, съобщават от пресцентъра на МВР.

Пътната обстановка към момента е нормална. От Пътна полиция призоват водачите да шофират с повишено внимание, със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно указанията на пътните патрули.

Днес от 14 до 20 часа ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Камиони ще бъдат спирани на паркинги на територията на цялата страна, а полицейски патрули ще следят за спазване на разпоредбите.

Във връзка с очакваното интензивно движение в участъка през Владая към София, от 10 до 20 часа са организирани две ленти за влизащите в столицата автомобили. От АПИ напомнят, че алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

Очаква се засилен трафик и по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София - Кулата. 

Към момента трафикът през граничните контролно-пропускателни пунктове на страната е нормален. По-засилен е на вход през ГКПП – Кулата, няма натрупване на чакащи превозни средства. Всички ГКПП работят при пълен капацитет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови