МВР потвърди, че запалилото се дете в Благоевград е паднало в огън

OFFNews 13 януари 2023 в 12:27 2512 0

Майката на детето

Снимка Стопкадър: бТВ

Майката на пострадалото дете Мирела

Момченцето на 4 години и 8 месеца, което се запали в четвъртък в Благоевград, е паднало в огън, докато си е играело със 7-годишното си братче. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. 

Сигнал е подаден около 16:30 часа от Центъра за спешна помощ. Полицаи са посетили къщата, в която живее детето. Установено е, че момченцето е паднало в огън, запален от него и неговото братче от отпадъци. За случая е уведомен отдел „Закрила на детето“ в Благоевград и е образувано е досъдебно производство.

"Отвън си играеха двете малки деца. Аз бях вътре с другите и им правех ядене. Започнаха да викат и аз започнах да тичам. Съседи и роднини дойдоха. Направо отидохме в спешния център. Събирали са бутилки и са ги запалили. Детето е паднало върху огъня", каза по-рано днес майката на пострадалото дете Мирела.

От "Пирогов" съобщиха, че детето, което с 80% изгаряния е в тежко състояние и му предстоят серия от операции. 

Бащата на детето - Елвис, обясни, че е разбрал от вуйчо си за инцидента и че тогава е бил на работа. "Имам и свидетели, на работа бях", каза той.

Едно от децата на семейството разказала, че са събирали и палели бутилки, когато 4-годишното момченце паднало върху огъня. По думите на бащата версията, че той е съпричастен към случая е на лекарката в Спешното отделение: "Питала е детето (което си играело преди това с братчето си - бел. ред.) какво е станало, то казало, че ще му се карам и тя го е разбрала погрешно. Лекарката казала на полицаите, че аз съм го запалил, кой ще си запали детето". 

Бащата е разпитван 2 часа. Семейството има 5 деца - на 1, 4, 7, 9 и 11 години. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови