В тежко състояние е детето, прието с изгаряния в ''Пирогов''

OFFNews 13 януари 2023 в 09:29 1052 0

Пирогов

Снимка УМБАЛСМ "Пирогов"

Посегателство или инцидент?

Четиригодишното дете, прието с 80% изгаряния в "Пирогов", е в тежко състояние, предстоят му серия от операции, съобщиха от лечебното заведение.

Сигналът за инцидента в Благоевград е получен на 12 януари около 16,30 часа. По думите на Мирела, майката на детето, нещастният случай е станал по време на игра в двора на къщата, където живее семейството. Пламнали са дрехите на детето.

„Бях вкъщи и готвех, а детето играеше навън с братчето си. Внезапно видях, че се е запалил. Другото дете каза, че са си играли с пластмаса и са паднали на огън. Съпругът ми беше на работа, а синът ми плачеше за баща си, който дойде в Спешното отделение от работа”, обясни пред Нова телевизия тя.

По думите ѝ съпругът ѝ Елвис няма никаква вина за инцидента, каквато информация се появи първоначално. „Детето много обича баща си и го търси винаги. Не използваме бензин. Вкъщи няма такава запалителна течност. Когато видях, че детето гори, веднага на помощ се притекоха роднини и съседи”, каза жената.

Бащата Елвис разказа, че вероятно децата са си играли с пластмасови бутилки и найлон, които са запалили. Той категорично отрече обвиненията, че е виновен за инцидента. Семейството има пет деца, всички са момчета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови