МВнР: Не качвайте стопаджии в Гърция

OFFNews Последна промяна на 26 август 2015 в 15:20 1962 7

Министерството на външните работи излезе с препоръка на сайта си да не качваме стопаджии, когато сме на път в Гърция. 

"Предвид усложнената миграционна обстановка на територията на Република Гърция и придвижването на голям брой нелегални имигранти и бежанци по пътната мрежа на страната, препоръчваме българските граждани, пътуващи с автомобил в Гърция, да не приемат в автомобилите си хора, пътуващи на стоп", пишат от МвНР

Качването на стопаджии-емигранти в Гърция е равносилно на трафик на хора, за което има и наказание - минимум 2 години затвор за всеки нелегален емигрант, уточняват от Външно. 

Гърция е част от страните, които са първа европейска спирка на емигранти и бежанци от Близкия Изток.

Основната част от мигрантите, които в момента създават проблеми на македонското и сръбскоto правителство, пристигат от гръцките острови, от където са извозени до Солун, а оттам натоварени в автобуси и превозени до границата с Македония. Оттам пътят им продължава през Сърбия, Унгария и към Западна Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.08 2015 в 19:03

El Commandante,

И тогава има проблем - тогава па ще го изкарат сексизъм. Абе нема угодия, мани! :)

26.08 2015 в 17:10

Има ли проблем ако са 2 цицорести руси шведки на по 22-23 години искащи да стигнат от Солун до Игуменица?

26.08 2015 в 16:59

Пешо, съвсем резонен въпрос! Мисля, че знам отговора: много по-лесно е да се ловят кокошки под формата на някой, който е качил стопаджия, отколкото едър дивеч, който си е разработил канали и цака където трябва, когато трябва и колкото трябва. Тъжна действителност, брат!

26.08 2015 в 16:32

А тия дето ги возят с автобуси от юг на север що не са в затвора?

26.08 2015 в 16:32

Коста, ако в някой автобус на градски транспорт се возят нелегални имигранти шофьорът ще бъде ли обвинен в трафик? Или трябва шофьорът да иска на всеки качващ се пътник документ за самоличност? Или ако нелегален имигрант си хване такси - к'во пра'им с таксиджията? И той ли е трафикант? :D

26.08 2015 в 16:05

Димо, всяка държава си има правила за прием на мигранти. Канален ред. Всеки друг се приема за нелегален. Превозването на хора които са нелегални в държавата се приема за трафик. И това не е само в България а и в много, много държави.

26.08 2015 в 15:49

"Качването на стопаджии-емигранти в Гърция е равносилно на трафик на хора, за което има и наказание - минимум 2 години затвор"
Тия нормални ли са?
Емигрантите да не са забранена стока, опасно биологично оръжие, серийни убийци...? Аз защо си мислех, че и те са хора като нас. Или има значение в каква държава си роден и какво е политическото положение в нея за да може да се определи дали можеш да се класифицираш като Човек или като Стока...
Deam в какъв имагинерен свят живеем!
 
X