Quantcast

Може да има коледни добавки за възрастните хора

OFFNews Последна промяна на 16 ноември 2014 в 19:09 1869 3

Ивайло Калфин

"Не би могло сега да се каже категорично, че няма да има пари за коледни добавки за възрастните хора. Има варианти да се осигурят средства или от резерва на НОИ, или от преизпълнение на приходите до Нова година".

Това каза в ефира на bTV министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин, който обясни, че не се е отказал от търсенето на пари за коледни надбавки и 13-та пенсия.

„Вярно е, няма пари, които да са някъде на купчинка и да е добро желание да вземем или да не вземем, да дадем на хората или да не дадем. Бюджетът е в изключително лошо състояние. Било защото три правителства управляват този бюджет за една година, било защото е изготвен или неуправляван както трябва”, допълни Калфин.

Той обясни, че вече 15 месеца има дефлация и цените намаляват, защото хората не могат да купуват.

"Фирмите няма на кого да продават, данъците няма от кого да се събират, те се събират от ДДС основните. Така че ограничаването, свиването на доходите влияе изключително зле върху цялата икономика. Да не говорим, че увеличава страшно много параметрите на бедността в България. Не със свиване на доходите могат да се решават икономически проблеми. Това е общото разсъждение”, посочи министърът.

Според Калфин дефлация замразява икономиката, а трудностите могат да се преодолеят едва напролет, когато се отпушат еврофондовете, но "дотогава хората трябва да бъдат осигурени, да преживеят зимата".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.11 2014 в 00:47

Не само да не се дават никакви коледни добавки, ами предпразнично да се УВЕЛИЧИ още ЦЕНАТА НА ТОКА, за да са доволни ЧЕЗките и австрийските пенсионери.

Так с един изстрел два заека - ще зарадваме ЧУЖДИТЕ ПЕНСИОНЕРИ и ще се съдадат условия за МОСОВО НАРОДНО ВЪЗСТАНИЕ, което да отхнърли най-после това пусто неоколониално еврогейско педероатлантическо робство.

Колкото по-зле, толкова по-добре. то и марксистко-ленинсакат теория го казва: "Когато управляваните не искат..., а управляващите не могат...", и т.н. Натам отива работата. то НАРОДНОТО НЕСОВОЛСТВО не ги подминава и западняците. В Брюксел и Лондон имаше тия дни масови демонстрации и социални вълнения. Назрява обща революционна ситуация. То и 1917 е било така.

16.11 2014 в 23:49

КОГА БЕ ИДИОТ,ДРУГИЯТ МЕСЕЦ Е КОЛЕДА...ЖАЛЪК ЛЪЖЕЦ.

16.11 2014 в 22:08

дано Калфин по-скоро разбере, че само една част от народа прекарва деня си в пенсионерските клубове и кафенетата. а той не е министър само на тях!
пари на купчинка никога няма да има, а има ли -това ще рече, че някой не си е свършил работата преди това. и стигне ли се до раздаване на пари от купчинка, това означава, че много преди пенсионерите други са щипнали от нея. под формата наааа ... как беше ? - БОНУСИ. но не сме чували за бонуси от по 100 лева, нали ?
нека има разчети и преразпределяне. успеят ли да откопчат 100М, по 40-50 лева на старците няма лошо - ще имат за месо и сурвакарски. те пак ще се върнат в магазините, т.е. поне 20% от тях пак ще са в бюджета след 1-ви януари.
но е редно добавките да са еднакви за всички, без значение размера на пенсията и без вдовишки фокуси, ако може :) празниците са еднакви за всички и то - само за живите !