Московски: Нито искам, нито водя война с Uber

OFFNews 28 февруари 2015 в 14:08 4366 7

Снимка БГНЕС

Ивайло Московски

Услугата, предоставяна от Uber, не отговаря на българските закони, заяви пред Дарик радио транспортният министър Ивайло Московски.

Коментарът му бе във връзка с информацията, че НАП, МВР, службите, ДАИ и Министерството на транспорта организират съвместна акция и скоро ще тръгнат на масови проверки срещу Uber - международната компания за превоз на пътници, която се явява и пряк конкурент на всички таксиметрови компании.

Очаква се в близко бъдеще клиенти под прикритие да залавят шофьорите на Uber, след което в действие ще влязат едни от най-солените глоби в цяла Европа - за първо нарушение 1500 лв. глоба и 6 месеца наказателен паркинг за автомобила (паркингът също се плаща). При повторно нарушение глобата и продължителността на паркинга се увеличават чувствително.

Запитан не е ли крайно време законите ни да започнат да отговарят на новите технологии, министър Московски подчерта, че война с такъв тип услуги, които навлизат на пазара, нито иска, нито ще води.

Проблемът с колите на Uber е по какъв начин ще гарантират безопасността и сигурността на пътниците, наемайки едно такова такси, каза транспортният министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови