МОН за скандала в училище в Красно село: Няма бой, няма агресия!

Александра Маркарян, Юлиана Ончева 25 януари 2023 в 13:52 6686 1

Грети Стефанова

Снимка Фейсбук на Грети Стефанова

Общинският съветник Грети Стефанова е председател на групата на Демократична България в СОС

Няма бой, няма агресия, има повишаване на тон, а спорът е бил на 10 януари. Драмата е за физкултурен салон, който е публична общинска собственост.

Така от Министерството на образованието опровергаха пред OFFNews информацията за бой на директорка на столично училище от учителки, съобщена вчера от общинския съветник от Демократична България Грети Стефанова на заседанието на комисията по култура. "Новината" бе разпространена вчера първо от stolica.bg.

Днес пред репортер на OFFNews Стефанова обясни, че не знае какво точно се е случило, но проблемът в сградата на 142 ОУ „Веселин Ханчев“ и 203 ПЕГ "Свети Методий" в район "Красно село" съществува отдавна и не намира решение, което по думите ѝ е показателно за нивото на образователната система в Столична община.

Отношение взе и бившият зам.-министър на образованието, а сега директор на 119-то училище в София и общински съветник Диян Стаматов.

"Разпространява се една невярна информация, че учителки бият директор в столично училище в район “Красно село”. Казаното е непроверено от общинска съветничка по време на заседание на комисия по образование в София. Двете училища споделят една сграда. Имат си проблеми. Имат си противоречия, но няма физическа разправа.

Винаги съм бил с позиция, че трябва много да се внимава при изговаряне на информация за учители и директори, още повече от отговорни лица!!! А когато се пресоли “манджата”… става глупаво и още по-сложно!", коментира Стаматов, който е присъствал на заседанието на комисията. 

След първата публикация директорката на гимназията е уведомила писмено началничката на Регионалното управление на образованието в София-град Ваня Кастрева, че не е имало подобен случай.

Според обясненията на набедената за бита директорка учителка по физическо възпитание от 142-ро училище е говорила на висок тон с нея.

Спорът е бил пред трима ученици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews