МОН издаде заповед за неприсъствено обучение за 10 дни от понеделник

OFFNews Последна промяна на 19 март 2021 в 18:04 2341 0

Министерството на образованието и науката потвърди спирането на присъственото обучение на учениците. Вчера бяха обявени нови противоепидемични мерки, които влизат в сила от понеделник. 

От 22 март за 10 дни се преустановяват присъствените занятия в детските градини и училищата в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването. Учебният процес за учениците от 1. до 12. клас, практиките, стажовете, дуалната система на обучение, изнесените учебни часове и изпитите в училищата ще се провеждат от разстояние.

Дейностите в центровете за подкрепа за личностното развитие ще бъдат онлайн, доколкото и ако е възможно. По изключение, за децата и учениците със специални образователни потребности, при заявено желание на родителите им и при възможност да бъдат осигурени отделни дейности за подкрепа за личностно развитие може да се осъществяват присъствено, ако се извършват индивидуално с детето или ученика и при спазване на всички противоепидемични мерки.

Педагогическото взаимодействие с децата от детските градини ще се провежда, ако има такава възможност, от разстояние в електронна среда с участието на родителите, съобразно възрастта на децата, до 30 минути дневно, според заповедта на министъра на образованието.

Предвидените ученически олимпиади и състезания за този период от време се отлагат. Новите дати ще бъдат определени до 8 април, пишат още от МОН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

STOP THE WAR! Чуйте новата песен на OFFRoad band