Много промени в движението в София от днес

OFFNews 13 август 2018 в 07:30 4275 0

Летните ремонти в столицата, мач и тв снимки променят движението в столицата, съобщи Столична община. 

От днес започва реконструкцията на бул. "Васил Левски" от бул. "Цар Освободител" до паметник „Васил Левски“. До 23 август се забранява влизането на пътни превозни средства по източната половина от пътното платно на бул. "Васил Левски" в участъка от бул. "Цар Освободител" до ул. „Оборище“, включително и през източната страна на кръстовище бул. "Васил Левски" - ул. „Оборище“. Ще се осигури преминаване на превозни средства по ул. „Шипка“. Движението ще се извършва двупосочно в западната половина от пътното платно на булеварда.

Забранява се влизането на превозни средства по крайните две пътни ленти от източната и от западната страна на пътното платно на бул. "Васил Левски" в участъка от ул. „Оборище“ до паметника на Васил Левски. Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно по едната пътна лента в посока в същия участък на булеварда. 

Закрива се спирка СУ Св. Климент Охридски” за тролейбусни линии № 1, 2, 4 и 11 на бул. “Васил Левски” в посока площад “Паметник Левски”. Променя се маршрутът на тролейбусни линии № 1, 2 и 4 само в посока СУ “Св. Климент Охридски”, както следва: от ул. “Кракра” надясно по бул. “Янко Сакъзов” и по бул. “Васил Левски” по маршрутите. 

Заради подмяна на водопровод по бул. „Джеймс Баучър“ от ул. „Свети Теодоси Търновски“ до ул. „Якубица“ до 17 август се забранява влизането на пътни превозни средства, престоят и паркирането по дясна пътна лента от южната страна на пътното платно на бул. „Джеймс Баучър“ в участъка от ул. „Св. Теодосий Търновски“ до ул. „Плачковица“.

От 20 до 25 август се забранява влизането на превозни средства, престоят и паркирането през южната страна на кръстовище бул. „Джеймс Баучър“ - ул. „Плачковица“. 

Заради мач на стадион "Васил Левски" се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства от 00.00 до 24.00 часа на 13 август при сектор „Г“  от вход 20 до вход 26, както и от 15.30 часа до 22.30 часа на моста пред Национален стадион „Васил Левски“ 20 места за паркиране.

От 19.30 часа до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СВДР ще се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по ул. „Ген Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“,  бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между пл. „Орлов мост“ и бул. „Черни връх“,
бул. „Драган Цанков“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Пейо К. Яворов“. 

Организация на движението за заснемане на рекламен клип 

От 8.30 до 18.30 ч.  се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на снимачния екип, като не се засягат местата за паркиране „служебен абонамент“ на ул.“Будапеща“ между ул.“Св.св.Кирил и Методий“ и ул.“Цар Симеон“. 

Организация на движението за рехабилитация на бул. "Арсеналски" в участъка от бул. "Черни връх" до бул. "Петко Каравелов"

До полунощ на 5 септември се забранява влизането на пътни превозни средства, престоят и паркирането по крайна дясна пътна лента от южната страна от пътното платно на бул.“Арсеналски“, в участъка от ул.“Милевска планина“ до 60 м преди кръстовището с бул.“Черни връх“. 

Временна организация на движението по ул. „Сердикийски събор“ 

До 21 август се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Сердикийски събор" и по ул. "Кожух планина" в участъка от ул. "Света Троица" до ул. "Славище". 

Вчера бе затворен и бул. "България" - между бул. "Иван Гешов" и бул. "Гоце Делчев" в посока кв. "Бояна". Движението там се осъществява двупосочно в другото платно, като има по една лента за движение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews