Мюсюлманите празнуват Рамазан Байрям

OFFNews Последна промяна на 17 юли 2015 в 09:50 9507 3

Снимка БГНЕС - архив

Мюсюлманите празнуват Рамазан байрям, тридневният празник отбелязва края на свещения месец. Той е известен още у нас като Шекер байрям, защото се раздават баклава, сладкиши и бонбони. 

С празника приключват едномесечните пости, в които вярващите мюсюлмани стават преди изгрев, закусват и до залез слънце не се хранят и не поемат течности, включително и вода. Въздържанието се налага от религията, за да може всеки мюсюлманин да се доближи до състоянието на бедните, гладните и страдащите хора. Рамазан е месец на опрощението, покаянието и милосърдието. 

След прекрасни мигове, изпълнени с духовност, съпричастност и състрадание, изживени през месец рамазан, ще честваме свещения за нас Рамазан Байрам. Най-искрено Ви поздравявам по случай Рамазан Байрам и Ви пожелавам здраве, щастие, благополучие и духовно богатство, се казва в приветствието на главния мюфтия Ведат Ахмед. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.07 2015 в 14:03

Честит празник на всички мюсюлмани!

17.07 2015 в 11:17

Честито на всички мюсюлмани ! Браво offnews вие и dnesplus.bg единствено се сетихте за празника. Не, че нещо е обидно, ама то мюсюлманите имат 2 празника шекер/рамазан/ байрям и курбан байрям. И за част от българското общество и това прави впечатление. Обещавам на редакцията сладка баклава за здраве, ако ми кажете на кой адрес да я пратя. Да сте живи и здрави !

17.07 2015 в 11:08

честит празник на колегите мюсулмани. По една баклава обещаваме да треснем и ние.