Митрополит Кирил намерен мъртъв на варненски плаж (обновена)

Юлиан Христов 09 юли 2013 в 12:11 20135 21

Покойният митрополит Кирил
Покойният митрополит Кирил

 

Тялото на Варненско-Преславския митрополит Кирил е открито на плажа край местността Траката, потвърдиха съдебни медици и Светият синод.

Информацията за мъртвото тяло е постъпила в полицията във Варна тази сутрин. По непотвърдени данни загиналият е открит от плувкиня, която редовно спортувала в тази местност. Лекарите от съдебна медицита в болница "Света Марина" съобщиха, че тялото е на митрополит Кирил. То е било докарано в болницата около 10 ч във вторник сутрин. В момента тече аутопсия. Засега няма официална информация дали по трупа има следи от насилие.

Варненската и Великопреславска света митрополия свика спешен епархийски съвет, след който обаче отказа почти всякакви коментари до официално полицейско потвърждение, което се очаква около 14:30-14:45 ч.

По-рано днес от митрополията обясних пред OFFNews, че дядо Кирил днес не е бил в митрополията, но това не било нещо необичайно. От там обясниха, че не могат да коментират тиражираната информация за смъртта на митрополита. От митрополията също така отказаха да обяснят дали са търсили дядо Кирил. Проверка на OFFNews показа, че и двата телефона, на които той отговаряше, дават свободен сигнал. 

Малко по-късно информацията беше потвърдена от Светия синод. По-късно се очаква патриарх Неофит да направи изявление.

Дядо Кирил е бил известен със страстта си към гмуркането и бил много добър плувец. Обичал  да се гмурка за миди в района, където е открито тялото, научи OFFNews. В близост до плажа има църковен имот.

От ОДМВР-Варна и Районната прокуратура засега отказват да кажат дали има следи от насилие по намереното тяло. Информация за резултатите от аутопсията ще има в късния следобед.

Кирил беше наместник-председател на Светия синод след смъртта на патриарх Максим. Той беше и един от претендентите за поста. Дядо Кирил обаче твърдеше, че не се вижда като патриарх. Като временен наместник-председател на Синода той отговаряше за организирането и провеждането на изборите за патриарх. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!