Митинг за запазване на плочата на Гарибалди ще се проведе днес

OFFNews 30 март 2019 в 08:22 5037 3

Митинг за запазване на паметника-гроб на площад "Гарибалди" ще се проведе в София днес. Началният час на протеста е 10.00, а крайният - 13.00ч. в неделя.

В съобщението на организаторите се казва:

В подкрепа на изказано мнение от столичани, ние от НЕ, България се обявяваме ЗА запазването на този архитектурно-скурптурен разкош със закодирани многопластови послания!

Нека дружно положим усилия и да го съхраним, на мястото, на което е положен, да пребъде като една каменна обица на ухото на бъдните поколения - и обикновени граждани, и общинари, и проектанти! Така или иначе, вече сме го платили - нека го опазим!

Нека остане за поколенията, коментират потребители във фейсбук.

Вчера металните заграждания на водната стена на площад Гарибалди бяха оковани и спираха достъпа на гражданите до черната плоча.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11948

3

Oggie Petkov

30.03 2019 в 09:45

Какво общо има тук "милиционерщината"? Толкова си могат нашите "архитекти", "скулптори" и други иже нарицаеми "творци". Който и да управлява, винаги некадърниците ще са близо до властта и ще прибира т.н. "обществени поръчки". Вероятно този архитектурен "шедьовър" е минал през всички, конкурси, обсъждания, одобрения, комисии, съвети и ред други безсмислени и губещи обществената енергия "мероприятия", прикриващи творческото безсилие и некадърност на авторите. За съжаление обаче трябва да се каже, че в епохата на интернет, най-кресливите налагат своя вкус и вероятно биха премахнали и творби и на Микеланжело или Бернини, само защото не допадат на селския им вкус. Достатъчно е само да организират една по-шумна кампания сред себеподобните си. Препоръчвам на кметицата да престане с популизма и да не се влияе от всеки крясък.

13510

2

Mayya

30.03 2019 в 08:46

Ами, то площадчето ню-ню, паметничето на Гарибалди - и то ню-ню, за паметната плоча на Подкрепа да не говорим - и те отдавна са умрели, единственият писък на архитектурното изкуВство е въпросното произведение. Тогава да официализират и преименуването на площада от гражданството - "Гроба".