Милен Петков пред Nostrabet: Надявам се ЦСКА да вземе три победи и да стане шампион

OFFNews 22 май 2023 в 11:13 979 0

Милен Петков

Снимка

Милен Петков

Милен Петков е разпознаваема личност в българския футбол. Той беше основен играч в отбора на ЦСКА, който постигна последния до момента дубъл за тима, печелейки в един сезон титлата и Купата на страната. С екипа на гръцкия АЕК пък Милен записа исторически резултати срещу европейски грандове в Шампионска лига, а с националния тим на България игра на финалите на последното Световно и на последното Европейско, в които са участвали трикольорите.

В интервю за НостраБЕТ Милен Петков изразява своята гледна точка за представянето на ЦСКА през този сезон и за това на неговия син, който уверено върви по стъпките му.

Г-н Петков, как видяхте мача Лудогорец – ЦСКА?

Доста интересна среща, с доста положения и интересни ситуации пред двете врати. Също и със съдийски грешки и недоволства от двата щаба. Като цяло обаче смятам, че се получи истинско дерби.

Ощети ли реферът някой от двата отбора?

Мисля, че не. Вярно е, че имаше по едно положение пред двете врати за дузпа, но такава е била преценката му. Ако е сгрешил, значи е сбъркал и в двете посоки.

Очаквате ли Лудогорец и ЦСКА да изгубят точки до края?

Разбира се, че е възможно, тъй като всичките отбори в първата шестица са стойностни. Но аз се надявам, че ЦСКА ще вземе три победи в оставащите три срещи, а Лудогорец ще направи една грешна стъпка.

Възможно ли е ЦСКА да триумфира в последния кръг при успех над Левски и грешка на Лудогорец на „Тича“?

Това ще бъде едновременно най-вълнуващият, най-интересният и най-драматичният финал на първенството, както беше в последния кръг в Гърция. В България също всичко може да приключи накрая, още повече, че Черно море вече показа тази пролет, че умее да се противопоставя на Лудогорец.

Какво Ви прави впечатление в ЦСКА през това първенство?

Радвам се, че отборът успява да поддържа постоянно добро игрово ниво дълго време и неслучайно в последните 9 месеца е загубил точки само от разградчани. Но в едно дерби всичко е възможно и затова е важно един отбор, който е устремен към върха, да бъде на висота и в другите срещи и да печели редовно. ЦСКА го постига, но неприятно впечатление ми прави това, че играят много малко българи за ЦСКА. Лично мен това не само ме разочарова, но и изненадва.

Вашето мнение за Саша Илич?

Очевидно това е точният човек за ЦСКА. Щом отборът показва израстване във всяко едно отношение и щом остава в битката за титлата до края, значи Илич категорично се справя.

Кои играчи на „червените“ Ви харесват?

Основно Дюкенс Назон. Най-вече, защото успява през сезона да материализира колективните и отборните усилия с голове, които донесоха на ЦСКА така необходимите точки.

Какво бихте казали на феновете на ЦСКА?

Да продължават да подкрепят всеотдайно тима и да вярват до последно, че титлата може да се върне на „Армията“ през юни. И да знаят, че след като стане новият стадион на ЦСКА, това ще даде огромен тласък на клуба.

Кое е това нещо, за което най-често се сещате, когато гледате ЦСКА?

Макар и пред телевизора, аз изпитвам същата тази тръпка и удоволствие от времето, когато и аз играех за този клуб. Тогава играехме пред пълни стадиони, а публиката на ЦСКА беше също най-вярната, както е и сега, и създаваше същата неописуема атмосфера на трибуните.

Да отидем сега към Арда, чийто екип носи синът Ви Алекс Петков. Как бихте оценили изявите му?

Ако трябва да бъде честен, когато гледам как Алекс играе, повече се ядосвам и май не трябва да го гледам, когато е на терена.

Защо?

Защото ми се иска да е перфектен. Всеки баща би искал синът му да бъде перфектен.

Но все пак, какво виждате в него, когато е на терена?

Определено на мен ми харесва. Виждам един красив и симпатичен мъж, и способен футболист. Две години и половина по-късно трябва да призная, че направи верен избор, като реши да премине в тима от Кърджали. Алекс доста израсна, разви качествата си и вече е много близо до това да кажа, че е изграден играч.

Арда му предложи нов договор, но той има предложение и от Русия. Къде ще играе през новото първенство?

Достатъчно е голям, за да прецени сам. Аз не му се меся. Само ще Ви призная, че пред него има варианти да премине и в отбори от други държави, както в съседна на България, така и в такава на Острова. Алекс обаче е зрял мъж и знае кое е най-доброто за него. Още когато в ученическите си години започна да живее сам извън България, свикна да се справя, да преодолява трудностите и да взема правилните решения.

Алекс, може ли да Ви надмине като футболист?

Няма причина да не го направи, тъй като аз не съм вдигнал толкова високо летвата. Само дето ще му бъде трудно да играе на Световно или на Европейско, предвид случващото се с държавния ни тим през последните години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!