Миков: По времето на БСП доходите се увеличиха

ОFFNews 21 май 2015 в 19:51 3647 8

Снимка БГНЕС

Михаил Миков.

„Ние управлявахме и увеличавахме доходите, въведохме възстановяване на 10-процентния данък за хората на минимална работна заплата, които са близо 300 000. Това е хлябът на тези семейства всеки ден", заяви председателят на БСП Михаил Миков пред bTV.

Той подчерта, че освен хората с минимален доход са пострадали и майките с деца, чиито привилегии са били отнети.

„Няма да подкрепим пенсионната реформа, защото става въпрос за увеличаване на възрастта и стажа за пенсиониране. Каквито и промени да се приемат, когато икономиката е в такова състояние и се движи в посоката, в която я тика днешното управление, и 80 години да направят пенсионната възраст, това няма да има никакво значение, защото не се генерира приход в пенсионните фондове“, коментира Миков.

БСП също така няма да подкрепи и предложените промени в Конституцията, защото "се прави опит за овладяване на съдебната власт и налагане на нови кадри там"

Миков заяви, че партията му не се е отказала да повдигне въпроса за заема от 16 млрд. лв. пред Конституционния съд, но не е могла да събере необходимите за това 48 подписа. 

„Предложихме го на "Атака", Велизар Енчев прие подписката, но те казват, че ще я подкрепят, ако БСП подкрепи референдум за членството в НАТО. Това няма как да стане. Такива ултиматуми нямат смисъл“, уточни той.

Според Миков в областта на екологията се крадат стотици милиони от европейските средства, като "налице е многократно плащане в областта на екологията за общини като София, Пловдив, Бургас".

Като пример той даде сметището в Пловдив, което трупа отпадъчен продукт, който няма какво да прави и вероятно ще трябват още средства, за да се справи с проблема.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови