Мениджърът на Скатов: Имало е необезопасен участък, алпинистите са правили въже с дрехите си

Германските застрахователи още не превеждат пари, Външно е платило сумата за транспортирането на тялото

OFFNews 10 февруари 2021 в 11:08 7210 0

Външното ни министерство е превело необходимата сума, за да бъде транспортирано тялото на загиналия алпинист Атанас Скатов от Пакистан до Сливен. 

Германската компания, която е застраховала Атанас Скатов преди експедицията, все още отказва да изплати парите, стана ясно на среща на премиера Бойко Борисов с с мениджъра на загиналия алпинист Мария Илиева, на която присъстваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Илиева разказа как са преминали последните часове от живота на алпиниста и заяви, че е невъзможно причината за смъртта на Скатов да е друга освен скъсано въже. Тя обясни, че е имало цял участък по върха, който не е бил обезопасен и се е наложило участниците в експедицията да направят въже с плат от дрехите си. 

Изразявам съболезнования към семейството и близките на Атанас Скатов. Изказвам възхищение пред силата на духа му. Такава воля и подвиг няма да бъдат забравени, отбеляза премиерът Бойко Борисов.

Българският консул в Исламабад е получил всички необходими документи от МВР и МВнР на Пакистан за транспортирането на тялото, стана ясно още на срещата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови