Медицинският университет реши с вот да не прави окупация

Вероника Шербанова 01 ноември 2013 в 11:58 6857 42

Студенти от Медицинския университет броят гласовете от референдума, Снимка: OFFNews
Студенти от Медицинския университет броят гласовете от референдума, Снимка: OFFNews

 

Медицинският университет няма да спира учебни занятия и няма да бъде окупиран. Това стана ясно след преброяването на гласовете от проведения в университета референдум.

Във вота са взели участие 1945 студенти от МУ. Бюлетините бяха преброени тази сутрин пред журналисти.

12 от бюлетините бяха обявени за невалидни – тези, които са празни или на които има написано нещо друго, освен отговора "за" или "против". 

Против окупацията са гласували 1256 студенти или 65% от валидните гласове. За окупацията гласуваха 676 души или 35%. Разликата между валидните бюлетини и преброените за всяка от позициите е една бюлетина, което е допустима статистическа грешка. 

Предстои студентският съвет на университета да излезе с официална позиция, че висшето училище е срещу спирането на занятията, обясни председателят на Студентския съвет към МУ Николай Гешев.

Това обаче не означава, че отделни студенти няма да могат да протестират. Всеки може да направи това, което реши, но нашата официална позиция ще бъде тази, допълни Гешев. 

Референдумът в Медицинския университет се проведе в сряда и четвъртък. Възпитаниците на университета трябваше да отговорят на въпроса  „За или против окупациите на университети сте като форма на протест?”. 

Допитването беше проведено само сред студенти от МУ, които при гласуването представяна студентска книжка за доказателство, че наистина са възпитаници на университета. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!