Всички лекари от очната болница във Варна подават оставки

OFFNews Последна промяна на 11 март 2019 в 16:16 2733 1

Снимка БНТ

Всички лекари и медицински сестри от Специализираната болница по очни болести във Варна са подали предизвестие за напускане. 

Причина е тежкото състояние, в което се намира базата на лечебното заведение.

Медицинските специалисти са решени да напуснат окончателно в Деня на здравния работник - 7 април, ако до тази дата не бъдат осигурени поне 1,3 млн. лева, които са необходими за спешни ремонти в болницата. 

Задълженията на очната болница към края на миналата година са над 400 000 лева.

В края на януари общинските съветници гласуваха да бъде отпусната помощ от 93 000 лева от бюджета на общината за 2019 г., за да бъдат покрити част от задълженията, с което обаче отново не се стига до решение за материалната база на лечебното заведение. 

Според медиците един от вариантите е болницата да премине към Медицинския университет във Варна, което се очаква да подобри материалната база. Такова предложение е внесено и в Общинския съвет. 

Управителят на болницата д-р Руслан Тошев обаче смята, че подобренията в базата на болницата, от каквито тя действително се нуждае, могат да се направят с финансиране от собственика ѝ - Община Варна, без да се стига до преструктуриране. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-2000

1

Тиксо

11.03 2019 в 20:02

За резаните скотове може.
За болниците и болните БЪЛГАРИ НЕ МОЖЕ.

Мамицата ви гербава.
Бесилки трябва за всички герберастки помияри.