Мъжът от клипа с полицейско насилие лежал в затвора за наркотици

СДВР проверява случая с подритвания арестант

OFFNews Последна промяна на 07 септември 2015 в 17:09 6414 17

Мъжът от клипа с полицейско насилие лежал в затвора за наркотици

Мъжът от клипа с полицейско насилие, който беше разпространен от Нова телевизия, е криминално проявен и познат на полицията. От МВР съобщиха, че след като е отведен в полицейското управление за установяване на самоличността, е станало ясно, че 36-годишният мъж има регистрация за 6 кражби, за 4 унищожавания на имущество и за притежание на наркотични вещества. Осъждан е и е бил в затвора за кражба и наркотици.

Шефът на Столичната дирекция на вътрешните работи е разпоредил проверка на случая. 

Изпратеното от зрител видео е било заснето в малките часове на 6 септември на територията на Трето районно управление на полицията. Случаят е докладван на Софийската районна прокуратура по компетентност

От МВР оповестиха някои обстоятелства, които са станали по повод започналата проверка.

На 6 септември към 04.30 часа, при обход на маршрут, дежурен автопатрул на районното управление забелязал мъж близо до жилищна кооперация на бул. „Възкресение“. Той притичал между паркираните коли и зад една от тях изхвърлил чанта, която носел на гърба си. По-късно в чантата били намерени три броя клещи тип резачка, шило, фенер, отвертка, множество употребявани и неупотребявани спринцовки с игли. Мъжът нямал документ за самоличност. След доклад по случая в оперативната дежурна част, на място били изпратени още четирима служители на районното управление, които започнали проверка за разбити автомобили в междублоковото пространство. Проверяващите не открили поражения върху околните автомобили и по входните врати. Междувременно мъжът отправил закани към униформените. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.09 2015 в 20:14

Тъжно е, че полюцаите, а и много от пишещите не осъзнават, че трябва да се спазва законът, а не унифирмените да си правят каквото си искат. Защо не подритват, увиват с тоалетна хартия и си правят снимки с Цветан Цветанов - той си има и присъда на втора инстанция, ама него полюцаите не могат даже и да го регистрират, като криминал! Тъжно е и много жалко!

08.09 2015 в 10:06

Лаик съм в тази област, но си мисля, че не могат да го осъдят заради изхвърлената чанта с инструменти за кражба на коли, разбиване на ключалки, спринцовки -косвени доказателства, а дори не ще се окаже, че чантата не е негова (наскоро имаше подобен случай и показанията на полицаи-свидетели нямаха никаква тежест в съда), та момчетата са решили да го понабият, знаели са, че с това ще си остане. Айде цъкайте минуси и се молете съдбата да не ви срещне с такъв боклук.

08.09 2015 в 08:22

"36-годишният мъж има РЕГИСТРАЦИЯ(????) за 6 кражби, за 4 унищожавания на имущество и за притежание на наркотични вещества"... Значи по света, за ШЕСТ кражби и т.н.се лежи в затвора, има "ПРИСЪДИ" а тук, в РЕПУБЛИКА ЛАЙНАРИЯ - РЕ-ГИС-ТРА–ЦИ–Я!! Значи да крадем и да се регистрираме! Альоо Курнелията Нинова с бръснатата дуда и кильоти два номера по малки, альооо и ти Татяна Дончева, с жълтите кюспети на голо, "дека" са ви бяха закончетата, пацавури болшевишки!! АльоооУУУ омбудсманката, дето имам "презИхтиман" че няма да си довършиш мандата, "дека" ти беше законотворчеството!!!
Альоооууу ит и омбудсмане бивший с конската глава и магарешкия акъл, дека ти беше правната кОлтура и образование толкоз години, глупако!!!

07.09 2015 в 23:28

И какво като е лежал в затвора? Излежал си е присъдата, цял живот ли ще е окей да бъде третиран така от властите, понеже е бил опандизен? Дори и да е правил нещо, което не е трябвало да прави, не е това начинът да се справиш с човек. Хайде полицията да гърми по хората просто, защото са направили нещо, следователно са заслужили такова отношение, пък и е по-лесно отколкото да се занимават с арести, доказателства и тем подобни.

07.09 2015 в 22:58

МВР-то не е силово министерство !

МВР-то е глупаво министерство !

07.09 2015 в 21:39

Долнопробна милиционерска пасмина, вживяват се в ролята на прокурор, съдия....но най вече в палачи, каквито бяха през цялото време на комунизма, а и такива си останаха!!!

07.09 2015 в 20:43

На българина явно не може да се угоди,ако не ги хващат,защо не ги хващат,когато се държи полицията културно,пак проблем,толерира ги,като ги бие-малтретира ги.Ама когато сме лично заинтетесовани-това е друга бира,едва ли ще го съжалявате толкова.А че и на униформените им е втръснало,заканват им се,псуват ги,водят го в районното,пишат,оттам го пускат поради пропуски и недомислици в законита,това никой не го отчита

07.09 2015 в 19:55

Каквото и да обясняват от МВР ясно видяхме - един боклук на земята и четирима боклуци с униформа около него.
И ние трябва да преценим кой е по- голям.
Да ви ... и милиционерите.

07.09 2015 в 19:55

Доста жалък опит за манипулиране на общественото мнение - като е крадец и наркоман да го изкарат, че не е човек. Какъвто й да е, работата на полицаите е да не проявяват първи агресия, а после човекът, какво и да е, да получи адекватна присъда в съда за извършеното. В България е обратното - полицията си бие на поразия, а съдът си клати краката...

07.09 2015 в 19:42

Ахааа, значи вече не бил "ритан", а само "подритван". Успяхте все пак да направите разлика между "ритник" и "подритване". Това е по-близо до фактите.

Защото В СЛУЧАЯ на клипа НЯМА ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ. Никога лица, за които има съмнение че могат да ПРЕНАСЯТ ЗАРАЗИ не се манипулират при задържане с открити ръце и допирът с тях трябва да се ограничава, както в случая. Дори полицайката много професионално обезопасява лицето с подръчни средства. Ние лично това лице обаче не бихме го вкарали на седалките, а само в БАГАЖНИКА, защото след това по-лесно ще се ДЕЗИНФЕКЦИРА.

Ако не сте съгласни с мнението ни, просто напишете, и се аргументирайте. Иначе можем да споделим, че лично сме свидетели как в Западна Европа полицията използва ЗАЩИТНИ МЕДИЦИНСКИ РЪКАВИЦИ и МЕДИЦИНСКИ МАСКИ в подобни съмнителни случаи. И не виждам защо е тази защита на КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИ ЛИЦА? Нали уж искате от полицията точно това - да задържа престъпници и нарушители? Много сте смели тук анонимно, обаче пред полицаите стоите с наведени тикви.