Мъжът от клипа с полицейско насилие лежал в затвора за наркотици

СДВР проверява случая с подритвания арестант

OFFNews 07 септември 2015 в 17:09 6879 17

Мъжът от клипа с полицейско насилие лежал в затвора за наркотици

Мъжът от клипа с полицейско насилие, който беше разпространен от Нова телевизия, е криминално проявен и познат на полицията. От МВР съобщиха, че след като е отведен в полицейското управление за установяване на самоличността, е станало ясно, че 36-годишният мъж има регистрация за 6 кражби, за 4 унищожавания на имущество и за притежание на наркотични вещества. Осъждан е и е бил в затвора за кражба и наркотици.

Шефът на Столичната дирекция на вътрешните работи е разпоредил проверка на случая. 

Изпратеното от зрител видео е било заснето в малките часове на 6 септември на територията на Трето районно управление на полицията. Случаят е докладван на Софийската районна прокуратура по компетентност

От МВР оповестиха някои обстоятелства, които са станали по повод започналата проверка.

На 6 септември към 04.30 часа, при обход на маршрут, дежурен автопатрул на районното управление забелязал мъж близо до жилищна кооперация на бул. „Възкресение“. Той притичал между паркираните коли и зад една от тях изхвърлил чанта, която носел на гърба си. По-късно в чантата били намерени три броя клещи тип резачка, шило, фенер, отвертка, множество употребявани и неупотребявани спринцовки с игли. Мъжът нямал документ за самоличност. След доклад по случая в оперативната дежурна част, на място били изпратени още четирима служители на районното управление, които започнали проверка за разбити автомобили в междублоковото пространство. Проверяващите не открили поражения върху околните автомобили и по входните врати. Междувременно мъжът отправил закани към униформените. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!