"Лекарят ще го набият два пъти и ще напусне. А пациентите остават"

OFFNews Последна промяна на 12 декември 2014 в 21:18 17685 32

Снимка dsb.bg

Петър Москов.

Истината е, че осигуряването на спешната помощ е борба за правото на пациента, а не борба за правото на лекаря. Лекарят ще го набият два пъти и ще напусне, както е в случая с повечето от тях. Само че пациентите остават, заяви в интервю за БНТ министърът на здравеопазването Петър Москов.

Затова казвам, че това е защита на правата на пациентите. Защото лекарят ще напусне, ще отиде в друга държава, ще се занимава с нещо друго. Но Вие ще продължите да бъдете пациент в някакъв етап от живота си. Затова защитата на правото на лекаря да изпълнява работата си всъщност е защита на възможността на пациента да консумира правото си на спешна помощ, каза Москов.

Най-лесно е първо да кажеш нещо добро, вероятно, за всеки един български гражданин, който си плаща данъците, плаща си социалните осигуровки, плаща и социалния си данък към неравностойните социални общности. Мое задължение - като министър, а и наше общо - като граждани, е да защитим лекарите си от това, че ги бият, категоричен е Москов.

Той заяви, че диагнозата на обществото е липса на държава в цели райони на страната.

Като че ли тази седмица от обществото ни се свали една мръсна маска от очите, каза още здравният министър.

Последно - линейки ще влизат навсякъде, независимо дали е ромска, арменска, българска или каквато и да било махала след осигуряване на сигурността на екипите, заяви Москов.

Той е категоричен, че "всеки човек, който бие лекар, отишъл да му помогне, трябва да бъде наричан скот":

"Ако Вие набиете лекар, който е отишъл да Ви помогне, аз ще Ви нарека по същия начин. И в това няма етнос. Има възможност да живеем като общество или възможност да живеем като скотове. И наистина е въпрос на избор."

ДПС, за разлика от правозащитните организации, които казват истини, търси модела на живота в гетото. Господин Местан каза: „Циганите са нашите избиратели“. Един политик от ДПС влиза веднъж на четири години в това гето, за да даде пари, а лекарите са там всеки ден, заяви още Москов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.12 2014 в 12:11

Със Закона за здравословни и безопасни условия на труд от м. декември 1997 г. (обн. ДВ, бр. 124 от 23.12.1997 г., изм. доп.) бяха установени нови задължения на работодателя за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд на работещите. Между тях е и разпоредбата на чл. 21 ЗЗБУТ, съгласно който: “В случай или при вероятност от възникване на сериозна и непосредствена опасност за здравето и живота работодателят информира във възможно най-кратък срок застрашените работещи за действията, които се предприемат във връзка със защитата им, осигурява преустановяването на работата и евакуацията им на безопасно място и не допуска възобновяването на работата, докато не се отстрани опасността”. Тази разпоредба установява нови специфични задължения на работодателя в случай на опасност за здравето и живота на работещите в предприятието като част от задължението на работодателя за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд

13.12 2014 в 22:55

Бях отвикнал да поздравявам министри за правилни дейсттвия редом до симпатизанти на различни партии. Така трябва вие работите за България, не за част българи. Браво др. Москов. Дано ви позволят да завършите реформите в плачебното здравеопазване - ако не в този поне със следващия кабинет.

13.12 2014 в 21:48

Бра'о Петре - а сега, след като спря да мразиш циганите най-сетне, ако може и 2 думички да обелиш за качествата на началника на кабинета си - госпожица Руслана Петрова, дъщеря на служебния министър и дама на 23 години... В смисъл - освен че е хубавка, щото в България има доста хубави жени все още...

13.12 2014 в 17:57

-10 не се излагай с този спам. Москов достатъчно реформи почна и ако беше заинтересован да разбереш щеше да знаеш - той ще съкрати срока за пристигане на бърза помощ догодина с 5 минути, ще въведе нова система за здравно осигуряващите се , така че да не плащаме по 3 лв на личния лекар само за направление, ще увеличи броя на линейките, ще въведе система за оценяване на резултат от лечение и качество на услугата т.е плащаш за качество, а не за лечение ... Това с ромите е извадено и изкривено от контекста защото ДПС няма интерес от добро здравеопазване след като целят демографски геноцит на българите. Москов защити лекарите и каза, че няма да позволи да ги бият докато отиват в махали за безплатна помощ. Това расизъм ли е бе смешник, че го сравняваш с мършата и турска подлога Волен? Отивай в сараите да те кърмят жалко човече! 100 коментара написа днес срещу Москов платен трол на ДПС

13.12 2014 в 17:45

Подкрепа за Москов стига сме им плащали на ромите. Какво ще стане като демографски ни изравнят и са свикнали да ни бият и да им плащаме? Вън ДПС от България!

13.12 2014 в 16:30

"Аз подкрепям министър Москов - Общност"

ТУК: https://www.facebook.com/ministerMoskov

13.12 2014 в 15:41

г-н Москов, Вие и още няколко души сте такава екзотична рядкост в политиката в България,
---------
И това е единственото което крепи България, че са рядкост. Има само още 1 такъв и се нарича Сидеров. За мое учудване Джамбазки в случая се оказа по-човек от "човека" Москов!

13.12 2014 в 15:38

Давай Москов с теб сме !Направи тази реформа .Бъди смел
--------------
Коя реформа? Ти видял ли си му реформата? Предложенията за такава? Нещо случайно да е споменал за премахване на монопола на здравната каса? Всичките му предложения са връщане на стари правила, нищо ново! Не е и необходимо да се мъчиш много да се сетиш каква ще му е реформата след като започна първо с ксенофобията. Той е един елементарен човек и не очаквай от него велики дела, защото ще бъдеш разочарован жестоко!

13.12 2014 в 11:49

г-н Москов, Вие и още няколко души сте такава екзотична рядкост в политиката в България, че не искам да допуснем да Ви загубим за нея. Подкрепям Вашето желание за промяна и се надявам да успеете!

13.12 2014 в 11:14

Пълна подкрепа за министър Москов. България е с него . Успех на верен път сте, щом от ДПС се разквича , значи се правят добри неща за България - успех!