"Лекарят ще го набият два пъти и ще напусне. А пациентите остават"

OFFNews 12 декември 2014 в 21:18 18513 32

Снимка dsb.bg

Петър Москов.

Истината е, че осигуряването на спешната помощ е борба за правото на пациента, а не борба за правото на лекаря. Лекарят ще го набият два пъти и ще напусне, както е в случая с повечето от тях. Само че пациентите остават, заяви в интервю за БНТ министърът на здравеопазването Петър Москов.

Затова казвам, че това е защита на правата на пациентите. Защото лекарят ще напусне, ще отиде в друга държава, ще се занимава с нещо друго. Но Вие ще продължите да бъдете пациент в някакъв етап от живота си. Затова защитата на правото на лекаря да изпълнява работата си всъщност е защита на възможността на пациента да консумира правото си на спешна помощ, каза Москов.

Най-лесно е първо да кажеш нещо добро, вероятно, за всеки един български гражданин, който си плаща данъците, плаща си социалните осигуровки, плаща и социалния си данък към неравностойните социални общности. Мое задължение - като министър, а и наше общо - като граждани, е да защитим лекарите си от това, че ги бият, категоричен е Москов.

Той заяви, че диагнозата на обществото е липса на държава в цели райони на страната.

Като че ли тази седмица от обществото ни се свали една мръсна маска от очите, каза още здравният министър.

Последно - линейки ще влизат навсякъде, независимо дали е ромска, арменска, българска или каквато и да било махала след осигуряване на сигурността на екипите, заяви Москов.

Той е категоричен, че "всеки човек, който бие лекар, отишъл да му помогне, трябва да бъде наричан скот":

"Ако Вие набиете лекар, който е отишъл да Ви помогне, аз ще Ви нарека по същия начин. И в това няма етнос. Има възможност да живеем като общество или възможност да живеем като скотове. И наистина е въпрос на избор."

ДПС, за разлика от правозащитните организации, които казват истини, търси модела на живота в гетото. Господин Местан каза: „Циганите са нашите избиратели“. Един политик от ДПС влиза веднъж на четири години в това гето, за да даде пари, а лекарите са там всеки ден, заяви още Москов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!