Майките излизат на нов протест за оставка на Валери Симеонов

OFFNews 19 октомври 2018 в 15:23 5095 0

Инициативата "Системата ни убива" организира нов протест с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

Майките на деца с увреждания отново ще са пред Министерски съвет с "уж болните си деца" (б. ред. - скандалното и грозно определение е именно на Симеонов) в понеделник от 12,30 часа. 

"Искаме оставката на Валери Симеонов от поста заместник министър председател на Република България, заради срамът който изпитва всеки нормален български гражданин от неадекватното му поведение, заради системни обиди на членове на обществото и използване на езика на омразата, заради това, че превърна думата "патриот" в обида!

Недупостимо е този човек, да продължава да представлява българския народ!

Незабавна оставка!", пишат организаторите на протеста.

По същото време и то съвсем близо до правителствената сграда е насрочен и друг протест срещу столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Акцията "Фандъкова, излез от дупката! Веднага!" ще е пред сградата на Столична община на ул. "Московска 33".

"Площад Славейков, Граф Игнатиев, Седмочисленици, а сега жълтите павета от градинката пред Университета и засипване на историческата дупка, зад паметника на Стамболов! Фандъкова, върви си!", пишат организаторите на протеста срещу некачествените ремонти в столицата.

По-рано днес от Столична община обясниха, че градината „Кристал“ няма да се запълва с пръст, каквито публикации се появиха, тъй като е паметник на градинското и парково изкуство.

"Оформилият се във времето релеф с денивелация на терена е част от нейния характерен облик, който се запазва и с проекта за реновиране", обясни столичният градоначалник. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews