Майката на Семерджиев: Вината му е, че е минал на червено, другото идва в повече

Според адвоката на едно от загиналите момичета има сериозни разминавания в показанията на Георги и свидетелите

OFFNews 07 март 2023 в 11:02 4110 4

Семерджиев

Снимка БГНЕС

Георги Семерджиев

Вината на Георги Семерджиев, който предизвика зверската катастрофа на столичния бул. "Черни връх" и уби двете момичета Хариет и Христина, е, че е минал на червено, но всички други неща, изприказвани за него, идват в повече.

Това заяви майката на Георги - Мариана Семерджиева, пред бТВ. По думите й не е истина, че синът й е бил с полицайката Симона Радева преди инцидента, както твърди приятелят му Христо Петракиев. Според Петракиев двамата се видели около 18 часа и Семерджиев бил със Симона.

"Не знам 16-18 часа дали този го е видял, че е бил със Симона, при положение че той взе брат си от работа и беше по същото време
и дойдоха вкъщи", коментира още майката на Георги Семерджиев.

"Нито съм била свидетел на катастрофата, нито мога да кажа нещо за нея. Мога да кажа само хубави работи за сина си, аз съм майка. Всяка една майка ще защити детето си, каквото и да е. Сега, че е минал на червено - да, има вина. Но всички други неща, които се изприказваха за него, идват в повече", каза Мариана Семерджиева.

Жената обясни, че в деня на катастрофата вечеряли заедно с Георги в дома й, но не може да каже дали е употребил наркотици.

"Вечеряхме, говорихме си, тръгна си от нас. С нищо не е показал, че е дрогиран, нито сме го усетили, че е взимал такива неща", изтъкна тя.

Адвокатът на семейството на едно от загиналите момичета Пламен Димитров пък коментира пред бТВ, че има доста разминавания в показанията на Георги Семерджиев и очевидци на катастрофата. Той напомни за станалото известно вчера от думите на свидетеля Марио Гюзелев, че в нощта на катастрофата със Семерджиев са били две млади жени.

Едната от тях е плачела и куцала, а другата я подкрепяла и я подканяла: "Върви по-бързо, защото убихме хора".

Свидетелят Гюзелев се е движил с мотор от ул. "Фритьоф Нансен" към хотел "Хемус", когато е бил засечен на кръстовището от автомобила на Георги Семерджиев. Според адвоката обаче не е правилно твърдението, че очевидецът е видял двете момичета в джипа на Георги, тъй като стъклата му са затъмнени. В колата обаче е намерена дамска чанта, но други отпечатъци освен тези на Семерджиев не са открити.

"Същия ден се е возила с него в колата Симона Радева. Доказано е със свидетелски показания. Тя заявява, че е отишла на автомивката да си вземе ключовете, които е забравила вкъщи. По делото разпитахме свидетел, който е сменял дограмата на апартамента на баща ѝ. Той каза, че двамата са се видели и бащата й е дал ключовете", разказа още адвокатът Пламен Димитров.

Охранителни камери са заснели Симона Радева да държи стълбата, с която помага на Семерджиев да се укрие, а първоначално е твърдяла, че не знае къде живее Георги.

"До ден днешен остана загадка защо е помолила двамата работници на Семерджиев да ѝ свалят номерата на колата. Съдът я попита и тя каза: "Единият номер беше крив и трябваше да ги разменя". В 12 ч. посред нощ разменяте номерата на колата и ги сваляте...", изтъкна още защитникът.

По думите му има разминавания и в показанията на приятеля на Симона Радева - Мирослав Якимов, който по това време също е полицай. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

865

4

Constanza

09.03 2023 в 22:21

Майчинството не е оправдание за липсата на морал.

14469

3

случайно прочетох

07.03 2023 в 15:14

Майка, разбирам, но и момичетата имат майки и според мен, на тях нищо не им идва " в повече", а са направо в ада!

-529

2

6екеr4о

07.03 2023 в 14:31

Семката е достойна за своята родителка, да бяха поне запазили мълчание...

-1555

1

ob1

07.03 2023 в 13:37

Майката на изрода може ли да иде при майките на убитите момичета и да им обясни как идвало в повече?
Мръсно нагло животно!