Quantcast

Магдалена Ташева поиска стандарт за презерватива

Елица Мартинова Последна промяна на 12 декември 2013 в 13:51 13047 41

Магдалена Ташева
Магдалена Ташева

 

"През 96-а година тя (Европейската комисия - бел. ред.) стигна, пак от съображение за здравето, да регламентира дължината на презерватива - 16 см. Защо не го въведете, защо не покажете, че сте европейци?" 

Това заяви депутатът на "Атака" Магдалена Ташева дебата по промените в Закона за здравето, либерализиращи режима за пушенето.

Според Ташева опонентите на пушенето в заведенията просто искат да застанат в поза "г" пред Брюксел.

Редакцията на OFFNews не претендира, че може да преразкаже достатъчно въздействащо изказването на Ташева, затова предлагаме цитат:

Ако една хилядна от това, което уважаемите лекари тук казаха от тази трибуна, беше вярно, аз отдавна да съм си изпушила живота.

Вие просто бързате да се поклоните и за кой ли път да застанете в позата на буква "Г" пред брюкселската бюрокрация, която дотам стига в своя тоталитаризъм, че вече е решила, че може да регулира този храносмилателно-отделителен праг на 500 000 000 европейци.

Аз говоря от името на близо 300 000 българи, които се смятаме за европейци от 2000 години и не е необходимо да гласуваме безумията на брюкселската бюрокрация, за да си доказваме, че сме такива. Ние сме били европейци още преди град Брюксел да бъде основан.

Хайде да почна с онзи регламент за дебелината на салатната краставица, който повеляваше, че на всеки 10 см краставицата можеше да се отклонява само с 10 мм. На 3 ноември брюкселската демокрация реши, че може да регламентира водата, която използваме в тоалетната.

През 96-а година тя стигна до там, пак от съображение за здравето, да регламентира дължината на презерватива - 16 см. Защо не го въведете, защо не покажете, че сте европейци? Аз намирам, че само при голяма липса на самокритичност и взискателност ораторите могат да сравняват пушачите с изнасилвачите.

Зам.-председателят на "Атака" Павел Шопов не отстъпи ораторско майсторство на своята колежка. От трибуната той разви мрачен сценарий, в който заради забраната за пушенето в заведенията много хора се разболяват от пневмония, а пред заведенията има постоянна опасност от взривове на газови лампи:

Както тук се възприе, декларирам - никога не съм бил пушач, не съм пушач и никога няма да бъде, но това не значи, че не съм уважавал и съм давал възможности и на най-близките си хора да правят своето право на избор.

Тук много се плюнчат за здравето на хората, но те не мислят за здравето не тези хора, които в зимните месеци излизат навън и се разболяват - кой от грип, кой от пневмония, кой от възпаление на горните дихателни пътища.

Разболяваме се и ние, които ги придружаваме, защото не можем да не бъдем съпричастни с тези хора. После следват прегледи, следва работа в министерството на здравето и т.н.

И къде излизат тези хора? Много често сме свидетели и знаем - пред всички заведения са се обособили едни грозни, отвратителни шатри от найлони, в които горят едни газови печки, които всеки момент могат да гръмнат. Газта по бензиностанциите стана 1,37 и е страшно неприятно и грозно.

На 7-и в Пловдив се събрахме нашият клас от една пловдивска гимназия, представителна извадка, това беше "г" клас на тогавашната гимназия. От 16 души 11 бяха да се гласува за закона, а пет бяха против. Ето това е и съотношението в общественото съзнание и нагласите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.04 2014 в 23:07

И аз подкрепям стандарт за презерватива. Може би тогава нямат да стават грешки като с тази с теб, Магдаленка, или онази с Долен...

13.12 2013 в 10:43

Знам какво е Европейски съюз, знам какво е презерватив, какво са одимени дупки наречени заведения и много други неща - но коя беше Магдалена Ташева не мога да си спомня. И няма да науча скоро.

13.12 2013 в 10:28

А не може ли просто да има глоба, която да е на стойност по-висока от стъклата, които ще счупиш? И тази глоба да се налага?

13.12 2013 в 10:11

неазнам защо плямпа за презервативи тая, като и вибратор нема да иска да я оправи
:):):):):):):):):):):)

13.12 2013 в 09:56

Не съм пушач и мразя пушещите свине. Но всеки има право да ползва устата и гъза си както иска.
Ако някой иска да оставям парите си в кръчмата му , да направи салон за непушачи.

13.12 2013 в 09:11

Това гнусно животно и себеподобните и в парламента са срам за държавата. Уж там трябва да са представени хората от елита на България, а е пълно с всякакви помияри.

12.12 2013 в 23:40

Притеснени родители завели 5-6 годишното си момченце на психолог.
Психологът показва на детето картинка - квадратче с друго квадратче в него и пита:
-Какво виждаш, моето момче?
Детето:
- Една квадратна спалня, в нея едно квадратно легло и на него двама души правят секс.
Псилохогът показва друга картинка - окръжност с друга окръжност в нея и пита:
-А тук какво виждаш?
Детето:
- Една кръгла спалня, в нея едно кръгло легло и на него двама души правят секс.
Прокашлял се доктърът и показва трета картинка - триъгълник с друг триъгълник в него и задава същия въпрос.
Детето възмутено:
- Докторе, Вие да не сте сексманиак?!?!?

Та така, драги ми Фройд ;)

12.12 2013 в 19:42

Тази "нормално мислеща" женица каза още нещо... че хората ходили с развалени зъби защото нямали пари за зъболекар.
Веднага си представих началника и Волен ага Сидеров ефенди как трака със зъбките си и отпива 18-годишно уиски или френско шампанско по 500 евро бутилката. Представих си как агата Сидеров захапва здраво хаванска пура по 100 евро парчето и стиска... стиска защото има здрави зъби.
А има здрави зъби защото има пари за зъболекар.
А има пари за зъболекар, защото обра парите на тези без зъбите като ги излъга и измами с "Планът Сидеров", а тези тъпи и беззъби нещастници му осигуриха както субсидията, така и възможността със "златното си пръстче" да гушне още 10 милиона лева..
Ta, за кого и за какво рИве Ташева? Дали знае какво означава думата ЦИНИЗЪМ?

12.12 2013 в 19:42

Един отишъл на доктор и го попитал .Докторе,Аз не пия,не пуша,ще живея ли 100 години.А доктора му казал да ама защо ти е.

12.12 2013 в 19:39

Съпругът ми беше на 3 кутии цигари дневно, но от 10 месеца пуши електронна цигара и няма проблем. :-)