Магдалена Ташева поиска стандарт за презерватива

Елица Мартинова 12 декември 2013 в 13:51 14275 41

Магдалена Ташева
Магдалена Ташева

 

"През 96-а година тя (Европейската комисия - бел. ред.) стигна, пак от съображение за здравето, да регламентира дължината на презерватива - 16 см. Защо не го въведете, защо не покажете, че сте европейци?" 

Това заяви депутатът на "Атака" Магдалена Ташева дебата по промените в Закона за здравето, либерализиращи режима за пушенето.

Според Ташева опонентите на пушенето в заведенията просто искат да застанат в поза "г" пред Брюксел.

Редакцията на OFFNews не претендира, че може да преразкаже достатъчно въздействащо изказването на Ташева, затова предлагаме цитат:

Ако една хилядна от това, което уважаемите лекари тук казаха от тази трибуна, беше вярно, аз отдавна да съм си изпушила живота.

Вие просто бързате да се поклоните и за кой ли път да застанете в позата на буква "Г" пред брюкселската бюрокрация, която дотам стига в своя тоталитаризъм, че вече е решила, че може да регулира този храносмилателно-отделителен праг на 500 000 000 европейци.

Аз говоря от името на близо 300 000 българи, които се смятаме за европейци от 2000 години и не е необходимо да гласуваме безумията на брюкселската бюрокрация, за да си доказваме, че сме такива. Ние сме били европейци още преди град Брюксел да бъде основан.

Хайде да почна с онзи регламент за дебелината на салатната краставица, който повеляваше, че на всеки 10 см краставицата можеше да се отклонява само с 10 мм. На 3 ноември брюкселската демокрация реши, че може да регламентира водата, която използваме в тоалетната.

През 96-а година тя стигна до там, пак от съображение за здравето, да регламентира дължината на презерватива - 16 см. Защо не го въведете, защо не покажете, че сте европейци? Аз намирам, че само при голяма липса на самокритичност и взискателност ораторите могат да сравняват пушачите с изнасилвачите.

Зам.-председателят на "Атака" Павел Шопов не отстъпи ораторско майсторство на своята колежка. От трибуната той разви мрачен сценарий, в който заради забраната за пушенето в заведенията много хора се разболяват от пневмония, а пред заведенията има постоянна опасност от взривове на газови лампи:

Както тук се възприе, декларирам - никога не съм бил пушач, не съм пушач и никога няма да бъде, но това не значи, че не съм уважавал и съм давал възможности и на най-близките си хора да правят своето право на избор.

Тук много се плюнчат за здравето на хората, но те не мислят за здравето не тези хора, които в зимните месеци излизат навън и се разболяват - кой от грип, кой от пневмония, кой от възпаление на горните дихателни пътища.

Разболяваме се и ние, които ги придружаваме, защото не можем да не бъдем съпричастни с тези хора. После следват прегледи, следва работа в министерството на здравето и т.н.

И къде излизат тези хора? Много често сме свидетели и знаем - пред всички заведения са се обособили едни грозни, отвратителни шатри от найлони, в които горят едни газови печки, които всеки момент могат да гръмнат. Газта по бензиностанциите стана 1,37 и е страшно неприятно и грозно.

На 7-и в Пловдив се събрахме нашият клас от една пловдивска гимназия, представителна извадка, това беше "г" клас на тогавашната гимназия. От 16 души 11 бяха да се гласува за закона, а пет бяха против. Ето това е и съотношението в общественото съзнание и нагласите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!