Quantcast

Лиляна Павлова: Всеки има право на протест, новите винетки влизат в сила на 10 декември

OFFNews Последна промяна на 09 декември 2015 в 13:25 4607 11

Снимка Архив

"Всеки има право на протест - решение е взето и влиза в сила на 10 декември". Toва заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, във връзка с масовите протести срещу новите цени на винетките, цитирана от "Фокус". 

"Ако дефинираме масовост, може би ще мога да отговоря. Не мога да кажа за масовост. Да, има разбира се протестиращи, деля ги на две групи", обясни министърът. Според нея при всяко повишение на цените има несъгласие и има хора, които протестират "справедливо и нормално", но има и хора, които протестират постоянно по всякакви теми.

Във връзка с това дали и сред сегашните протестиращи има регулярни, Павлова заяви, че и сега са видени такива. "Няма значение, всеки има право на протест. Ние не можем и не трябва да ограничаваме всеки, който протестира. Решение е взето. Влиза в сила на 10 декември, на 15 декември се очаква да започне разпространението новите винетни стикери", допълни Лиляна Павлова. "Това не е задължително - не е данък, задължение, по желание е, който желае може да си закупи от новите стикери, който не желае може да не си закупи, да не ползва пътищата. Това е правото на всеки, не е задължителен данък, такса, а е доброволна", посочи тя.

"От 15 декември ще могат да се купят. Годишната винетка важи до януари следващата година, така че от февруари, който има желание може да си закупи, който не може да не си", заяви Павлова.

Тя не пропусна да уточни, че до края на декември тази година могат да се купят винетки на старите цени.

Новите винетки ще бъдат показани официално в понеделник в сградата на АПИ.

На въпрос дали намаленията при гражданската отговорност ще успеят да компенсират цената на винетката, или отново облекченията ще отиват при застрахователните брокери, Павлова отговори: "Изчисленията, за които ме уведомиха и са направили колегите, говорихме в парламента, показват, че именно чрез въвеждането на облекченията за въвеждането на електронната гражданската отговорност ще доведат до компенсация на тази разлика".

Павлова изтъкна, че разделена на 12 месеца новата годишна винетка ще струва по 8 лв. месечно и че увеличението не е толкова голямо на фона на спада в цените на гражданската отговорност.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.12 2015 в 14:03

Тая дебела свиня да си ходи. Не е въпроса само във винетките ма како. Те хората от ЕС са ти задали какви актове трябва да въведеш ама заради пустите ти частни интереси държавата ще го отнесе, а ти ще си напуснеш постчето безславно. Заради безконтролното неприемане на нови предложения за закони - хората падат от старите асансьори като круши, шофьорите карат колите си върху настилка, която е по зле и от стар коларски път, а за другите неща не ми се говори. Поне имай доблестта една оставка да си пуснеш кучка такава.

10.12 2015 в 10:34

И това прасе изнагля! Хваща ги "царската болест" и в крайна сметка си отиват от политическата сцена. Защо ма лельо, не въведохте тол такса? Защото мафиотите пътуват нон стоп и ще трябва всеки път да се бъркат за пари. Другите хора от време на време, но това ще им струва, колкото на вас мафиотите.

09.12 2015 в 22:42

Тая леляна нямали капка срам окрадаха държавата и с каква наглост , ще ми говори , че коѝто изкал да ползва пътищета, трябноло да си плаща. Заслужавате да ви линчуваме публично

09.12 2015 в 16:00

Ами ако никой не си закупи от новите винетки,ко ша прайш ма а

09.12 2015 в 14:58

Всеки има право на протест но само ние решаваме какво ще плащате и какво качество ще получите. Миналата година други другари ви игнорираха протеста цяла година и ви показаха че сте безсилни блейки после ви подариха КТБ на петък 13-ти по модел на Ислямистите.

09.12 2015 в 14:10

Пиги,

колко у'ши имаш на кратуната ?

09.12 2015 в 13:50

Днес нарвите ни са подложени на изпитание от гербаджииски гювендии, т.е. партизански внучки, сложени за министри. Хвани Десито, удари Лилито...

Ама не трябва с тяха да се почва, ами с Бойко, Цецо и с Местан. Мишо да не го закачаме, че има важна задача да затрие онези неговите оръфляци.

09.12 2015 в 13:49

Благодаря за разрешението за протест.
Протестиращите сами ще изберат формите му, това е част от демокрацията.
Само да не ти е тъжно после.

09.12 2015 в 13:44

Така е дебелано. Всеки има право на протест. Но и всеки има право на избор, на глас. Ти с гласовете на 6900000 ли стана министър или със свирка направена от теб на Тиквата Борисов? ОСТАВКА. На теб, на този, който те назначи. Нагли, ограничени и зависими дами и господа управници. Идете си с мир. На нас ни писна да ви търпим свинщините. Идете си с мир, ще стане по- лошо за вас иначе...

09.12 2015 в 13:37

"решение е взето" - абсолютно нахалство.