Кунева: Западните Балкани да станат тема на нашето председателство

OFFNews Последна промяна на 06 май 2017 в 10:31 1782 1

България може да наложи темата за Западните Балкани като приоритет в нашето председателство, заяви пред БНТ Меглена Кунева, председател на "Движение България на гражданите" и първи еврокомисар на страната в Европейската комисия.

"В момента най-важното е председателството на Съвета на Европейския съюз, дори стабилността в държавата се обяснява с това, но за да направим добро впечатление освен правителство, трябва и добра подготовка, за която се направи не малко", каза тя.

Според нея е важно не един министър да познава функционирането на Съюза, а всички, ако искаме да има реални ползи за България и да убедим партньорите, че освен европейските проритети, трябва да се вложат усилия и националните ни важни теми.

"Ако се справи добре, България може да се бори и за част от наследството след Брекзит. Влизането в ЕС ни даде огромни възможности, дано при председателството успеем да докажем, че България е отговорна страна и може да е лидер на процеси", допълни тя.

Попитана за образованието Кунева беше категорична, че ако то е истински приоритет, трябва да получи и повече средства от държавния бюджет.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22188

1

Стефан

06.05 2017 в 10:57

Кукло, ти предлагаш да решиш Македонския въпрос?
Мил пардон!
През последните два века Великите сили не успяват, но щом тебе те влече ...