Кученце е основен "свидетел" на среднощната акция в Галиче

Издирваният от полицията Лунгара: Стига с тая чоковска полиция

OFFNews 07 септември 2016 в 08:27 8324 4

Кученце е основен

Снимка bTV

Малко кученце е основна улика и ням "свидетел" на среднощната акция във врачанското село Галиче, при която маскирани потрошиха автомобил на охранителна фирма. Колата на гардовете, които са наети от семейството на кмета Ценко Чоков, за да пази имотите му, беше потрошена от четирима мъже с бухалки, а видео от случката беше показано от съпругата на Чоков Цветелина. 

На кадрите от инцидента се вижда малко кученце, което тича след нападателите. Според местните жители животното е на сина на Веселин Попов-Лунгара. Двамата бяха обявени за общодържавно издирване заради инцидента. 

"Кученцето следва и много други хора, къде е кученцето в момента?", каза пред bTV синът на Лунгара. Той обясни, че версията, че единият от нападателите е той, е лансирана от Цветелина Чокова и "техното семейство". "Ако може едно кученце да е доказателство, да ме затворат", обясни младежът. По думите му кученцето постоянно е навън и дори само е ходило в дома на Чокови неведнъж.

Неговото обяснение за случая е, че по време на нападението той е бил в заведението на баща си. Чул изстрели и "тупордия", но той и приятелите му не се притеснили, че става нещо нередно. 

Баща му - Веселин Попов, каза че е научил от телевизията, че е обявен за издирване. "Аз не знам, че ме търсят, за какво да се предавам, като не съм се крил? От новините разбрах, че полицията ме издирва. Винаги съм бил на разположение, от кого да се крия?", каза пред bTV Лунгара. 

Стига с тая чоковска полиция, каза издирваният от полицията Лунгара. Кадър: bTV

Той обясни, че в нощта на инцидента си е бил вкъщи. "Бех си в заведението и се прибрах. Гледам си сериалите, не мога да ги разбера Чоковци какво искат от нас", каза той. Лунгара отговори на твърденията на Цветелина Чокова, че в нощта на инцидента е бил пред къщата ѝ: "Не съм ходил никъде, каква работа имам при Цветелина? Никога не съм е заплашвал. Никога, не бих си го позволил. Аз я уважавам", обясни той.

По време на живото предаване се включи съпругата на кмета. Чокова обясни, че разполага с видеокадри и снимки на Лунгара, който е пред къщата ѝ след инцидента. "Това е много несериозно, което говорят тези хора. Елате в дома ми, за да ви предоставя другия клип, в който другият този човек - Попов, стои пред дома ми на улицата. Ще ви предоставя една снимка на един в компанията на кучето", обясни Цветелина Чокова.

Лунгара отхвърли обвиненията: "Стига с тая чоковска полиция, да влязат и да си свършат работата. Я ги питай, аз ли съм виновен, че тея пребиха хората. Аз ли съм им проблемът на тех?"

Младежи, които са били задържани за инцидента, твърдят че са били бити в полицията включително и от началника на полицейското управление. "В полицията не ни разпитваха за какво става въпрос, а ни натискаха да свидетелстваме срещу тези хора", каза един от пострадалите. Баща му обясни, че в полицията го били "като куче в главата". Излиза и вика: Тати, пребиха ме, боли ме главата", каза бащата. Младежът твърди, че в полицията му казали да седне на стол. 

"Седнах и почнаха да ме бият – единият беше началникът на полицията, Беновски и още двама полицаи, не им знам имената", каза младежът. Той поясни, че е отнесъл удари по главата и един път в слабините, като полицаите го приканвали: Кажи че си ти, кажи, че тези хора те карат да трошиш. "Това го прави само семейството на Ценко Чоков – да бие и да троши. Аз се радвам, че не сме като тия хора", поясни младежът.

Друго момче казва, че в полицията са го карали да свидетелства срещу Лунгара и той и синът му са виновни за инцидента, както и че двамата са инициатори на смъртни заплахи и обиди. 

Веселин Попов и синът му заявиха, че очакват адвоката си, за да се явят в полицията и да разберат за какво ги издирват. Ние си чакаме адвоката да дойде и отиваме в полицията да се предадем, за да видим защо ни търсят, обясни синът на Лунгара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови