Quantcast

КС решава за статута на Пеевски

OFFNews Последна промяна на 14 януари 2014 в 07:52 2819 3

Делян Пеевски
Делян Пеевски

Конституционният съд трябва да реши окончателно днес какъв е статутът на Делян Пеевски, който на 14 юни бе назначен за председател на ДАНС, но само дни по-късно парламентът отмени избора си.

Позовавайки се на източници в КС, вчера Mediapool съобщи, че изборът на Пеевски за шеф на ДАНС е бил отменен незаконно.

Очаква се, че днес магистратите ще обсъдят проекта и да се произнесат окончателно по казуса с Делян Пеевски.

Докладчик по делото е бившият депутат на ГЕРБ Анастас Анастасов.

Дори и да бъде прието в този му вид решението няма да доведе до трусове в ДАНС. В него се казва, че няма как Пеевски да бъде принуден да изпълнява тази функция, след като официално е поискал да бъде освободен от позицията.

През декември Конституционният съд потвърди статута на депутат на Делян Пеевски.

Това стана с решение от 18 декември по конституционно дело № 17, в което се тълкуват случаите на предсрочно прекратяване на депутатските правомощия. Искането за тълкуване на чл. 72 от Конституцията, в който са разписани възможните хипотези, беше направено от депутати на Коалиция за България и ДПС. По-късно към него беше присъединено и част от делото, което беше образувано по искане на президента Росен Плевнелиев.

В това решение на съда най-общо се казва, че, за да бъдат прекратени правомощията на Пеевски, той би трябвало да е подал оставка, а Парламентът – с нарочен акт, да му я приеме. Това обаче не се е случило, което означава, че Пеевски остава депутат.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.01 2014 в 00:00

Имам чувство,че живея управлявана от дърти инфантили и олигофрени .Първо излагацията в Парламента , когато другарите гласуваха под строй за тоя хипопотам ,а сега туткането на т.нар. Конституционен съд , който разиграва срамен фарс за да му угоди. С хора като мистър Верту в КС никак не е чудно , но как пък в тая държава не се намери един политик с чест и достойнство? Толкова ли алчността и жаждата за власт са по-силни от елементарното самоуважение ? Чак толкова самоунижение ли си заслужават раболепието на мижитурките , една лъскава ламарина и някой лев в банката ? Колко трябва да ти е малка и мека пишката, за да мълчиш като някой мухльо вместо да удариш по масата и да кажеш,че тоя хипопотам няма място в политиката,а в затвора? Колко смачкан , страхлив и нищожен трябва да си , за да не се разбунтуваш срещу цялата гнусотия и несправедливост , която те заобикаля?
Аз нямам отговор, но психолозите казват,че към политиката се насочват хора с биполярни разстройства и маниакални депресии . Деградирали , психопати , импотенти , педали и всякаква сволач е окупирала властта и няма намерение да я пуска докато не ни завлече на дъното барабар със себе си.

14.01 2014 в 09:38

Да разръчкаме жаравата...

14.01 2014 в 09:38

В КС, стоят едни смешни жалки старчета, които ги е страх да не пострадат и затова се подчиняват на всичко което им се каже от ДПС!

Как нямате доблест, морал, засрамете се!